3 in 1 in Bellewaerde

Pretpark, dierentuin en waterpark

Tijdens de Paasvakantie openen de poorten van Bellewaerde en kunnen de kinderen traditiegetrouw weer op zoektocht gaan naar paaseieren in het Palendorp.

Bellewaerde start het nieuwe seizoen op 6 april met de Jacques Paaseierenzoektocht. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de paasvakantie dagelijks deelnemen aan deze paaseierenzoektocht. Tussen 14u en 16u kunnen ze verstopte eitjes zoeken in het Palendorp. Na hun zoektocht worden ze beloond met heerlijke chocolade-eitjes.

20190405 BellewaerdeSeizoen1200800

Wie een bezoek plant aan Bellewaerde, kan dat vanaf 1 juli 2019 uitbreiden met het gloednieuwe indoorwaterpark. Dan is Bellewaerde niet alleen meer een pretpark en een dierentuin, maar ook nog een waterpretpark.
Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op de interactieve speelzones en lazy river met tal van watereffecten. En voor wie het graag wat spannender heeft, zijn er de familieglijbaan “Aquaventure” en racerglijbaan “Splash Clash”.

Bellewaerde is vooral bekend voor haar mix aan attracties en dieren, en ook dit jaar wordt die lijn doorgetrokken. Het Ieperse park verwelkomt een nieuwe mannelijke leeuw: Aru. Aru is een zeer zachtaardig dier. Hij wordt momenteel geïntroduceerd bij de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira. Bellewaerde hoopt dat deze introductie vlot verloopt, zodat Aru in de toekomst kan helpen om de genetische lijn van de Oost-Afrikaanse leeuwen niet verloren te laten gaan. Op deze manier zou Bellewaerde kunnen deelnemen aan het kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).Leeuw Aru en de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira zullen tijdens de start van het seizoen afwisselend zichtbaar zijn voor de bezoekers. Aru is momenteel 11 jaar oud en komt over van de Duitse Zoo Augsburg.

20190405 BellewaerdeSeizoen1200800Leeuw

Ook dit jaar kunnen bezoekers genieten van een Stunt & Dive Show. Er werd een heel nieuw scenario geschreven wat resulteert in Lumberjack Festival. Nieuwe stunts en nieuwe effecten met voldoende portie humor zijn ook nu weer de vertrouwde ingrediënten voor deze Stunt & Dive Show. Tijdens Lumberjack Festival gaan twee teams in duel tegen elkaar en moeten ze enkele superspannende opdrachten tot een goed einde brengen. 

20190405 BellewaerdeSeizoen1200800Mex

De ingang aan de Frezenbergstraat werd afgelopen winter volledig vernieuwd. Bezoekers wanen zich vanaf het betreden van het park in Mexicaanse sferen. De ingang werd dan ook omgedoopt tot “Ingang Mexico”. Het project is een totale investering van twee miljoen euro.  

Info en foto's: Bellewaerde
   

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Bellewaerde Park open vanaf 1 april 2023 +

  20230328-Bellewaerde

  Een nieuw seizoen staat voor de deur in Bellewaerde Park en dat ziet er veelbelovend uit. Niet alleen voor het

  Lees verder...
 • Veel nieuw in 2023 in Bellewaerde +

  20230308-Bellewaerde2023

  De deuren van Bellewaerde Park gaan op 1 april opnieuw open. Tijdens de winterbreak is het park druk in de

  Lees verder...
 • 15de verjaardag van Think Pink in Bellewaerde Park +

  20220927-BLW-think-pink

  Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober staat alles in Bellewaerde Park in teken van het 15-jarig

  Lees verder...
 • 1