Europese primeur voor Bellewaerde

Vierde achtbaan voor park

Dit najaar staat er niet alleen Halloween op het programma in Bellewaerde, er kondigen zich ook werrken aan in het Canadees gedeelte van het park voor een nieuwe attractie: de eerste Europese duelling Alpine Coaster...

20160912 Bellewaerde180Een Alpine-coaster is een attractie waarbij de bezoeker zelf de controle heeft over een karretje om een helling af te rijden. Het was een beetje het veilige antwoord op de ongevallen met de klassiekere rodelbanen, die men vaak en veel in bergachtig gebied terugvindt. Dit type achtbaan wordt ook wel eens gecatalogeerd onder het begrip Mountain Coaster.

De fabrikant Wiegand heeft een monopoly uitgebouwd wat betreft de alpine coaster. Deze rodelbaan op sporen biedt misschien iets minder vrijheid dan de klassieke rodelbanen, door haar struktuur is er meer flexibiliteit mogelijk in de opbouw van deze attractie. Waar deze attractie typisch wordt gebouwd op een heuvel, wordt dit een beetje improviseren in het Ieperse park. Het resulteert alvast in een niet natuurlijke helling, waarbij de bezoekers via een unieke wandelbrug tussen de boomtoppen zullen aankomen in een indrukwekkende toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren krijgen ze niet alleen een mooi zicht over Bellewaerde, het is meteen ook het startpunt voor een adembenemende tocht. Omdat het hier een duellerende constructie betreft, bestaande uit twee sporen die evenwijdig naast elkaar liggen, zullen de bezoekers in duel kunnen treden tijdens hun afdalingsrace naar beneden.

Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde, licht de nieuwigheid alvast toe: "Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken: het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven".

Een snelle research leert ons dat in Vietnam reeds een racing model staat van deze Alpine Coaster, namelijk in Bà Nà Hills.

20160912 Bellewaerde640

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien.

   

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Bellewaerde Park open vanaf 1 april 2023 +

  20230328-Bellewaerde

  Een nieuw seizoen staat voor de deur in Bellewaerde Park en dat ziet er veelbelovend uit. Niet alleen voor het

  Lees verder...
 • Veel nieuw in 2023 in Bellewaerde +

  20230308-Bellewaerde2023

  De deuren van Bellewaerde Park gaan op 1 april opnieuw open. Tijdens de winterbreak is het park druk in de

  Lees verder...
 • 15de verjaardag van Think Pink in Bellewaerde Park +

  20220927-BLW-think-pink

  Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober staat alles in Bellewaerde Park in teken van het 15-jarig

  Lees verder...
 • 1