Bellewaerde ondersteunt "veilig naar school' project

Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen

In december start Bellewaerde samen met de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen het project ‘Veilig naar School’, waar er op zoek gegaan wordt naar de “Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen”. 

20151211 BellewaerdeVerkeer180

"Veilig naar school" is een project waarbij zowel de scholen, de leerlingen als hun omgeving zich moeten inzetten om zo bewust te worden van verkeersveiligheid. Ook Bellewaerde draagt verkeersveiligheid, en veiligheid in het algemeen, hoog in het vaandel.
Het Ieperse park vindt het zijn maatschappelijke plicht om de meest kwetsbaren in het verkeer te beschermen en samen te gaan voor meer verkeersveiligheid. Dit doet Bellewaerde door bij te dragen aan de verkeerscampagnes van de VZW Verkeersveilig West-Vlaanderen en provinciegouverneur Decaluwé.

Samen met de provinciegouverneur, gaat Bellewaerde vanaf december op zoek naar de meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen. Deze campagne richt zich tot alle scholen van het lager en secundair onderwijs en wil leerlingen tussen 6 en 18 laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer.

Alle West-Vlaamse scholen kunnen vanaf 11 december deelnemen aan de wedstrijd. Deze bestaat uit een fotowedstrijd, een verkeersquiz en een creatieve verkeerscampagne. Op donderdag 26 mei 2016 zullen de vijf beste lagere scholen en vijf beste secundaire scholen het tegen elkaar opnemen tijdens de finale in Bellewaerde. Zij zullen strijden voor de titel “Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen”.
   

20151211 BellewaerdeVerkeer640

Deelnemen en meer informatie via www.bellewaerde.be/verkeersveiligheid

   

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • 15de verjaardag van Think Pink in Bellewaerde Park +

  20220927-BLW-think-pink

  Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober staat alles in Bellewaerde Park in teken van het 15-jarig

  Lees verder...
 • Wakala opent vandaag voor het publiek +

  20200701-Bellewaerde_Wakala

  De Belgische pretparken mogen vanaf vandaag, 1 juli, weer de deuren openen voor het publiek, al zitten de weergoden eventjes

  Lees verder...
 • Geboorte bizon in Bellewaerde +

  20200622-Bellew-bizon

  Ondanks het feit dat de pretparken in België nog niet geopend zijn voor het publiek, viel er toch leuk nieuws te

  Lees verder...
 • 1