Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen

In december start Bellewaerde samen met de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen het project ‘Veilig naar School’, waar er op zoek gegaan wordt naar de “Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen”. 

20151211 BellewaerdeVerkeer180

"Veilig naar school" is een project waarbij zowel de scholen, de leerlingen als hun omgeving zich moeten inzetten om zo bewust te worden van verkeersveiligheid. Ook Bellewaerde draagt verkeersveiligheid, en veiligheid in het algemeen, hoog in het vaandel.
Het Ieperse park vindt het zijn maatschappelijke plicht om de meest kwetsbaren in het verkeer te beschermen en samen te gaan voor meer verkeersveiligheid. Dit doet Bellewaerde door bij te dragen aan de verkeerscampagnes van de VZW Verkeersveilig West-Vlaanderen en provinciegouverneur Decaluwé.

Samen met de provinciegouverneur, gaat Bellewaerde vanaf december op zoek naar de meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen. Deze campagne richt zich tot alle scholen van het lager en secundair onderwijs en wil leerlingen tussen 6 en 18 laten stilstaan bij veiligheid in het verkeer.

Alle West-Vlaamse scholen kunnen vanaf 11 december deelnemen aan de wedstrijd. Deze bestaat uit een fotowedstrijd, een verkeersquiz en een creatieve verkeerscampagne. Op donderdag 26 mei 2016 zullen de vijf beste lagere scholen en vijf beste secundaire scholen het tegen elkaar opnemen tijdens de finale in Bellewaerde. Zij zullen strijden voor de titel “Meest Verkeersveilige School van West-Vlaanderen”.
   

20151211 BellewaerdeVerkeer640

Deelnemen en meer informatie via www.bellewaerde.be/verkeersveiligheid