Hoe het allemaal begon in Bellewaerde Park

Bellewaerde Park heeft een lange geschiedenis achter de rug. Het park werd op 7 maart 1954 opgericht onder de naam "Toeristisch Centrum Bellewaerde" door Albert Floorizone. Zijn grote hobby was ornithologie (studie van vogels) en het park destijds was in feite één groot vogelgaarde. Het nieuwe park werd een groot succes, en de dierencollectie werd uitgebreid en optredens werden georganiseerd.

Na de dood van stichter Floorizone nemen vrouw en kinderen het roer in handen en onder hun impuls verandert het vogelpark in een heus safari-park, waardoor de parknaam in 1969 werd herdoopt tot Safari Bellewaerde. De dierencollectie wordt sterk uitgebreid met diverse exotische dieren, zoals leeuwen, tijgers, gnoes, giraffen,... De leeuw wordt vanaf 1972 overigens de mascotte van het park en ook in dat jaar wordt het park hernoemd tot Bellewaerde Park.
 

History_Bellewaerde

In 1978 begint het park zich meer te oriënteren op attracties. De eerste is een spannende jungle-bootvaart, tussen hoge rotsen in een adembenemend decor van watervallen en exotische vogels. 1980 brengt de eerste echte spectaculaire attractie, namelijk Rover Splash, een log flume die zelfs tot op de dag van vandaag nog vele mensen lokt. 1981 was het jaar van Frontier City, een dorp uit het Wilde Westen, waar Bellewaerde's eerste achtbaan werd geopend: de Keverbaan. Ook andere attracties worden toegevoegd, zoals Oldtimers en Enterprise, die later helaas afbrandt.
Belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van Bellewaerde Park als pretpark is 1984, waar Boomerang een Europese première is. De bouw vand eze achtbaan gaat gepaard met het nieuwe Mexico themagebied, waar sinds enkele jaren ook El Volador vele mensen doet lokken.
Hier staat tevens Bellewaerde's grootste investering, Los Piratas, een avontuurlijke piratentocht per boot. Deze werd in 1991 voorgesteld aan het publiek.

Ondertussen werd in 1988 de wilde rivierattractie Bengal Rapid River geopend. In 1992 vervoegde het park de Walibi groep, die op hun beurt in 1998 werden overgenomen door Premier Parks, een investeringsgroep die op dat moment ook de Six Flags Corporation onder hun hoede had. Dankzij de Amerikaanse invloed werd in 2001 het allereerste Halloweenfeest in Bellewaerde Park georganiseerd. Een shot in de roos. Ondertussen had Premier Parks hun naam laten vervangen door de veel populairdere Six Flags naam, maar niet veel later werden de Europese parken, op uitzondering van WB Movieworld Madrid, verkocht aan Palamon Capitol Partners die het park vanaf 2004 verder bestuurden onder de groepsnaam Star Parks. Maar ook dit liedje duurde niet lang en sinds 2006 werd Bellewaerde Park verkocht aan Grévin & Cie, de groep achter Parc Astérix.

De laatste jaren werkte Bellewaerde Park heel hard aan haar dierenbestand, en de dierenverzorging in het algemeen. Deze investeringen hebben geleid Bellewaerde Park ook een officiële erkenning gekregen heeft als dierentuin (volgens KB 10/08/1998). Dit wordt toegekend op advies van de dierentuincommissie. 
Bellewaerde Park heeft ondertussen haar toetreding tot EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) verdiend.

 

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Wakala opent vandaag voor het publiek +

  20200701-Bellewaerde_Wakala

  De Belgische pretparken mogen vanaf vandaag, 1 juli, weer de deuren openen voor het publiek, al zitten de weergoden eventjes

  Lees verder...
 • Geboorte bizon in Bellewaerde +

  20200622-Bellew-bizon

  Ondanks het feit dat de pretparken in België nog niet geopend zijn voor het publiek, viel er toch leuk nieuws te

  Lees verder...
 • Zeemeermin in Bellewaerde Aquapark +

  20200306-BellewaerdeZeemeermin

  Bezoekers van Bellewaerde Aquapark hebben in de maand maart de mogelijkheid om Mermaid Celine te ontmoeten. Ze krijgen tevens de

  Lees verder...
 • 1