Bellewaerde Park Praktisch

Bellewaerde combineert het plezier van een pretpark met de verwondering van een dierengedeelte. Het park telt verschillende attracties waaronder enkele populaire achtbanen. Hiervan is Boomerang wellicht de bekendste en spannendste. Maar ook Huracan is bijzonder populair. Heel uniek is dan weer Dawson Duel. Hier komt in 2020 een nieuwe familieachtbaan die de alpine coaster enkele malen zal passeren.

Bellewaerde1200x800 2

De waterattracties vallen eveneens bijzonder in de smaak van het publiek. Vooral Niagara, een grote waterbaan die uniek is in België, kan steevast rekenen op mensen die afkoeling wensen. Het Canada gedeelte biedt tevens de nodige thrill met Screaming Eagle, een torenattractie die zowel opwaarts als neerwaartse kriebels oplevert. Ook een vermelding waard is El Volador, de knotsgekke vogel in het Mexicaanse gedeelte. Daar kun je overigens ook de familie-achtbaan Huracan terug vinden.

Het Halloween-event is ook traditioneel een sterk wederkerend evenement.

Bellewaerde1200x800 1

Maar Bellewaerde Park is meer dan wilde attracties: het park heeft een bijzonder leuk kindergedeelte en uiteraard staan de dieren centraal. Het park heeft ten opzichte van een klassiek dierenpark een eerder beperkt dierenaanbod, maar ze zijn sterk en educatief met hun demonstraties. Bellewaerde is overigens ondertussen al enkele jaren lid van EAZA.
Het meest fascinerende is wellicht de Benghal Express, waarbij je in een trein oog in oog komt te staan met tijgers en leeuwen. Ook Jungle Mission is best avontuurlijk.
Maar er is ook het Savanne-gedeelte met allerlei boeiende Afrikaanse diersoorten. 
In de Far West bevinden zich de Europese bizons, er zijn de schattige wasberen, de vele prachtige vogels en de vele apenverblijven waar de bezoekers wel heel dicht mee kunnen kennis maken.

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Bellewaerde Park open vanaf 1 april 2023 +

  20230328-Bellewaerde

  Een nieuw seizoen staat voor de deur in Bellewaerde Park en dat ziet er veelbelovend uit. Niet alleen voor het

  Lees verder...
 • Veel nieuw in 2023 in Bellewaerde +

  20230308-Bellewaerde2023

  De deuren van Bellewaerde Park gaan op 1 april opnieuw open. Tijdens de winterbreak is het park druk in de

  Lees verder...
 • 15de verjaardag van Think Pink in Bellewaerde Park +

  20220927-BLW-think-pink

  Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober staat alles in Bellewaerde Park in teken van het 15-jarig

  Lees verder...
 • 1