Huracan in Bellewaerde Park geopend

Family Coaster vol avontuur

Bellewaerde Park besloot vorig seizoen de outdated dark ride Los Piratas te vervangen door een nieuw avontuur, een achtbaan nog wel.  Huracan werd bij de start van het nieuwe pretparkseizoen, op 30 Maart 2013 geopend.

Het was al eventjes geleden dat het Westvlaamse park een achtbaan mocht begroeten (begin jaren ’80), dus de fans waren alvast laaiend enthousiast. In plaats van een gewone standalone rollercoaster neer te planten, werd er besloten om het achtbaanavontuur een heuse beleving mee te geven, die geschikt zou zijn voor het ganse gezin. Dit is immers de filosofie van het park: dat ieder lid van het gezin zijn gading kan vinden in het park.

2013-03-BLW-HuracanOpening180In samenspraak met het reclamebureau Proximity BBDO werd het ganse concept uitgetekend, waarbij het thema van de Maya’s het vertrekpunt werd van de nieuwe attracties. Huracan verwijst hierbij naar de god van de Maya’s, een god die zeer verraderlijk is en bovendien enorm krachtig is: water, vuur en wind zijn z’n voornaamste krachten. Het reeds bestaande gebouw werd getransformeerd in een Maya-tempel, waar de bezoekers worden vastgezet door deze gespleten god. Via een tweekoppige draak proberen de bezoekers dan om te ontkomen aan de misleidingen van Huracan. Zij worden in een eerste gedeelte geconfronteerd in verschillende tempelruimtes met de krachten van deze god. Bij het verlaten van het station komen de bezoekers langsheen de kamer van het water, waar twee grote watervallen langsheen de sporen de bezoekers al verwelkomen met enkele spatjes. Daarna passeert de draak de kamer van het vuur, waar verschillende roodgevende maskers onheilspellend de bezoekers gadeslaan. De derde kamer is de kamer van de mist, om vervolgens te belanden in de kamer van de wind. Daarna versnelt de trein in de laatste kamer alvorens in de buitenlucht te arriveren. Op dit moment bereikt de trein haar hoogste punt, namelijk 15 meter, om vervolgens mooie sier te maken op het Mexicoplein. De tweekoppige draak duikt vervolgens opnieuw de tempel in om aan een leuke rollercoasterrit te beginnen, met soepele bochten, heerlijke tempoversnellingen en dit alles met een ongelooflijke zachtheid. De tweekoppige draak arriveert uiteindelijk in de remzone, dat tevens de finale kamer is van de tempel en waar de mensen getrakteerd worden op een mooi lasereffect.

Geschikt voor de jongsten

Huracan is meer dan een gewone achtbaan: het combineert het onverwachte van een indoor-achtbaan met een darkride avontuur. De ruimtes van de dark ride waren zeker niet te angstaanjagend voor de kinderen, zodat jonge bezoekers vanaf 5 jaar, zoals eerder aangekondigd, zonder problemen meekunnen. De combinatie met de onboard muziek, de storyline in het achterhoofd gehouden en de toch wel mooie afwerking van deze attractie, maken dat Bellewaerde Park een zeer mooi project hebben afgerond dat wel eens een absolute winnaar kan zijn.  
   

2013-03-BLW-HuracanOpening420

 

IJskoud, maar bijzonder prachtige show 

De opening van deze nieuwe attractie gebeurde bij het begin van het pretparkseizoen. Het klinkt haast ouderwets, maar voor de bezoeker is dit toch zeker en vast een pluspunt. Ondanks de koude temperaturen en de bijhorende problemen die dit met zich mee kunnen brengen, heeft Huracan de test goed doorstaan. Vele VIPs en persmensen konden de opening van de nieuwe achtbaan volgen. Een evenement dat op zich al een bijzonder prachtige show was. De mensen van het park waren alvast bijzonder tevreden met de attractie en hoe de bezoekers hem hebben onthaald. Ze mogen terecht bijzonder trots zijn op Huracan. Hopelijk wordt er niet opnieuw 30 jaar gewacht om een nieuwe achtbaan in te huldigen.
   

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner

Bellewaerde Nieuws

 • Bellewaerde Park open vanaf 1 april 2023 +

  20230328-Bellewaerde

  Een nieuw seizoen staat voor de deur in Bellewaerde Park en dat ziet er veelbelovend uit. Niet alleen voor het

  Lees verder...
 • Veel nieuw in 2023 in Bellewaerde +

  20230308-Bellewaerde2023

  De deuren van Bellewaerde Park gaan op 1 april opnieuw open. Tijdens de winterbreak is het park druk in de

  Lees verder...
 • 15de verjaardag van Think Pink in Bellewaerde Park +

  20220927-BLW-think-pink

  Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober staat alles in Bellewaerde Park in teken van het 15-jarig

  Lees verder...
 • 1

Jean Blaute

Het is in't donker en dan krijg je een hele hoop ... psychedelische... effecten... te verwerken

Huracan, Bellewaerde, 30 Maart 2013

Daisy Van Cauwenbergh

Ik vind het heel leuk als het niet alleen een rollercoaster is maar dat er ook nog een verhaaltje rond zit.  Dat is met Huracan zeker zo en het is héél mooi afgewerkt: TOP

Huracan, Bellewaerde, 30 Maart 2013