Investering van 15 miljoen Euro

De deuren van Bellewaerde Park gaan op 1 april opnieuw open. Tijdens de winterbreak is het park druk in de weer geweest met allerlei werken voor het nieuwe seizoen, een totaal-investering van maar liefst 15 miljoen Euro.

Op 6 november gingen de deuren van Bellewaerde dicht, waarbij veel aandacht ging naar het afscheid van de iconische Keverbaan uit het park. In 2024 zal hier een nieuwe grootse waterattractie komen, maar dat wil niet zeggen dat er in 2023 niets nieuws te ontdekken is. Integendeel. Het Bellewaerde-team heeft er al een drukke winter op zitten!
Graag geven we in een overzichtje de talloze nieuwigheden weer die in 2023 de bezoekers zullen weten te verrassen...

Hampi
De India-Zone wordt in 2023 uitgebreid met Hampi, een family thrill ride, een zogenaamde Nebulaz attractie van Zamperla Rides. Deze spectaculair ogende attractie bestaat uit 8 gondels waar elk 4 mensen kunnen zitten (twee aan twee, aan rugzijde). Vier armen roteren de gondels door elkaar; ze draaien om een horizontale as, terwijl een centrale toren via een vertikale as omwentelt. Hierdoor krijg je visueel een spectaculair ogende attractie. 
Een klein voorsmaakje van deze attractie vind je terug op Youtube...
De attractie zal volledig gethematiseerd worden in een kleurrijk Indisch thema. Ze wordt gebouwd tegenover het verblijf van de Amoerluipaarden. 
Deze attractie zal toegankelijk zijn voor bezoekers vanaf 1m05. De capaciteit van deze attractie bedraagt 360 personen per uur.

20230106 BellewaerdeNew1200800 nebulaz

20230308 Bellewaerde2023 hampi and hampi playground

Hampi Playground
Ook nieuw in de India-zone is een speeltuin voor de kinderen. Deze speelzone zal ongeveer 400m² groot zijn en heeft als blikvanger een ware Indische tempel, waar de bezoekertjes zich kunnen uitleven op tal van klimtoestellen en glijbanen. 

20230106 BellewaerdeNew1200800 playground

Psssht Station
Ook in het Canadese themagebied kunnen de bezoekers een nieuwe attractie ontdekken, met name Pssst Station. Deze familie-attractie wordt net als Hampi geleverd door Zamperla Rides. Het is van het type Barnyard en lijkt wel op een rondtollende wagon.
Bezoekers zullen deze nieuwe attractie kunnen terugvinden tussen de attractie Screaming Eagle en de souvenirshop Yukon Jack.
Deze attractie zal toegankelijk zijn vanaf 1m05, al hoopt het park na installatie en keuring dat kinderen vanaf 90 cm ook toegang kunnen krijgen onder begeleiding.

20230106 BellewaerdeNew1200800 barnyard

20230308 Bellewaerde2023 psssht station

Wandelplatform
Enkele jaren geleden werd het leeuwenverblijf in die mate aangepast dat bezoekers deze indrukwekkende dieren konden spotten van dichterbij. Om bezoekers nog meer de kans te geven om dichterbij de leeuwen of de Amoertijgers te komen, wordt een groot wandelplatform geïnstalleerd naast deze verblijven. Hekwerk wordt vervangen door natuurlijke barrières zoals water. 
Op die manier zal iedereen de kans krijgen om deze roofdieren van dichtbij te bewonderen zonder aan boord te gaan van de Bengal Express. Die verdwijnt gelukkig niet, zodat de bezoekers ook nog steeds op die manier dichterbij deze exotische dieren kunnen komen.

20230308 Bellewaerde2023 lions and tigers

Savanne
De uitgestrekte Savanne in Bellewaerde wordt ook onder handen genomen. Nadat de olifanten het park hadden verlaten, had men een oppervlakte van maar liefst 3.800 m² voor de Rothschildgiraffen en de Grévyzebra’s. Voor de bezoekers wordt er vanuit de Mirador een nieuwe wandelbrug geïnstalleerd zodat men oog in oog kan staan met de Rothschildgiraffen. 
De Grévyzebra’s zijn nieuw voor Bellewaerde. Voorheen vertoefden er Grant zebra's in het park. Zij werden verhuisd naar verschillende andere dierentuinen. In de plaats van de Grant zebra's verwelkomde Bellewaerde Park twee Grévyzebra’s. Zij zijn als diersoort nog meer bedreigd. Bellewaerde wil graag als EAZA dierentuin zich meer en meer toespitsen op het beschermen van bedreigde diersoorten.
De verblijven van deze dieren op de savanne werden volledig afgebroken, en de dieren krijgen een volledig nieuw binnenverblijf. Voor de verwarming van de stallen wordt gekozen voor geothermie. Deze duurzame verwarmingstechniek onttrekt warmte aan de ondergrond via 30 boringen van 100 meter diep. Deze geothermische installatie wordt ook gebruikt om het vernieuwde restaurant te verwarmen.

20230106 BellewaerdeNew1200800 savanne

20230308 Bellewaerde2023 savanne

Banquet du Roi
Alsof dat nog niet voldoende is, wordt het self-service restaurant in het Kids Park volledig vernieuwd. Het krijgt de naam 'The King’s Table'.
Bellewaerde kiest ervoor om de bezoekers onder te dompelen in Middeleeuwse sferen. Zowel de buitenkant van het restaurant als de binnenkant worden onder handen genomen en aangekleed in dit thema. In het restaurant worden de lekkerste klassiekers geserveerd...
De capaciteit van het restaurant bedraagt 800 personen.

20230106 BellewaerdeNew1200800 resto

20230308 Bellewaerde2023 the kings table

Bellewaerde Park opent de deuren vanaf 1 april 2023.
Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar bellewaerde.be/park.

Info en foto's: Bellewaerde