Attractie-clopedie

Dynamic Attractions onthult SFX Coaster

Innovatieve attractie voorgesteld

Op de Aziatische Attractie-beurs AAE in Beijing onthulde Dynamic Attractions 5 innovatieve attracties, met als meest innoverende ontwerp de SFX Coaster.

20140626-SFXslider180Het ontwerp van deze SFX Coaster heeft enkele jaren in beslag genomen. Verschillende ingenieurs, filmmakers en technici zaten samen om deze ingenieuze attractie te ontwerpen. Het betreft hier een dark ride attractie met een verhaallijn. De term Coaster slaat dan weer terug op het feit dat het een hogesnelheids-lanceerachtbaan is, met enkele nieuwe bewegingselementen die gesynchroniseerd zijn met geluidseffecten en visuele aspecten.

De directeur van Dynamic Attractions, Peter Schnabel, licht het ontwerp van de attractie alvast toe: “Het was ongewoon om deze verschillende elementen allemaal in 1 attractie te steken, maar de ontwerpers met elk hun specialiteit, brachten hun ideeën samen en dat leidde tot een uniek concept. Eén van de elementen van de SFX coaster is de ‘Gyro Table’, het geeft de mogelijkheid om een deel van het spoor waar de trein zich op bevindt te roteren, maar ook om verticale bewegingen in andere hoeken te maken. SideSlide zorgt ervoor dat het treintje een vrije val beweging maakt. Track Drop is gelijkaardig, maar dit is met het spoor dat de vrije val beweging maakt. En Tilt & Drop zorgt dat het spoor in een hoek kan gezet worden. Door die elementen op te nemen in een meeslepende verhaallijn creëer je een hi-tech dark ride met een intense beleving door de diverse special effecten maar geeft het tegelijkertijd een zeer intense en spannende coasterervaring.”

20140626-SFXslider640

20140626-SFXslider180-layout

De eerste SFX coaster zou ondertussen al besteld zijn door een bekend themapark. Later in 2014 zou een verdere onthulling volgen.