Attractiepark Toverland behaalt bezoekrecord

Het Nederlandse Attractiepark Toverland verwelkomde in 2019 een recordaantal van 862.000 bezoekers. Dit is een stijging van maar liefst 50.000 bezoekers ten opzichte van het jaar ervoor. De groei is te danken aan het in 2018 geopende entreegebied Port Laguna en Avalon.

In juli 2018 opende Toverland een nieuw entreegebied, Port Laguna, en een volledig nieuw themagebied, Avalon met de spannende achtbaan Fenix. Door deze miljoenen investering werd Toverland in oppervlakte maar liefst anderhalf keer zo groot. In 2019 konden de bezoekers voor het eerst het ganse pretparkseizoen van de nieuwe gebieden genieten. Uiteraard droegen ook de drukbezochte parkevenementen droegen bij aan het nieuwe bezoekrecord.

20200214 Toverland1200800 1

"Wij zijn erg trots op deze mooie bezoekersstijging", vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. "We hebben flink geïnvesteerd in de uitbreiding en in onze parkevenementen. Het is dan ook geweldig om in de bezoekaantallen en de gastwaardering van een 9+ bevestigd te zien dat we de juiste dingen doen."
Toverland hoopt verder op het succes van de vernieuwingen uit 2018 te kunnen teren en het park verwacht dan ook om in 2020 weer meer bezoekers aan te trekken.

Om dit te kunnen realiseren wil het park de bezoekers aantrekken, door langere openingstijden te hanteren en ook door met een pre-seizoen te werken. Ook zet men in op meer evenementen. Zo zullen de bezoekers aan Toverland kunnen genieten van maar liefst 12 Midzomeravonden en 14 Halloween Nights.
In de voorjaarsvakantie van 22 februari t/m 1 maart en de daaropvolgende weekenden zal Toverland tijdens het Pre-season eerder dan ooit tevoren al volledig geopend zijn.
Op zaterdag 28 maart is de officiële start van het zomerseizoen en zijn tot en met zondag 8 november dagelijks alle binnen- en buitenattracties geopend.

20200214 Toverland1200800 2

Toekomst vol magie
De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil hiervoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort.
De toekomst is er één vol magie.