• Halloween seizoen 2021

  Halloween seizoen 2021

  Vorig jaar was er nauwelijks Halloweensfeer te bespeuren in het pretparklandschap. De enige horror was het covid-19 virus... Lees verder...
 • Wachten is een sleutelparameter

  Wachten is een sleutelparameter

  Een van de grootste frustraties bij de pretparkbezoekers zijn wachtrijen. Hoe worden de tijden gemeten en doorgegeven? Welke attracties kunnen veel bezoekers vervoeren? Lees er alles over... Lees verder...
 • Luipaardhaaien geboren bij Nausicaá

  Luipaardhaaien geboren bij Nausicaá

  Het Franse park Nausicaá dat zich voornamelijk richt op het maritieme leven, is trots om aan te kondigen dat dit jaar voor het eerst luipaardhaaien geboren. Het betreft een Europese primeur. Lees verder...
 • Theatershow CARO opnieuw te zien

  Theatershow CARO opnieuw te zien

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang en dans... Lees verder...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Comics Station Antwerp

Pretpark met Belgische stripfiguren

Op 9 april opende in het Centraal Station in Antwerpen het pretpark waar Belgische stripfiguren als het ware tot leven zijn gekomen. Het indoor-park telt meer dan 60 attracties en activiteiten, goed voor een viertal uurtjes plezier.

20170601 ComicStationA180Onder het motto van "Tijdreizen is nu ook mogelijk in station Antwerpen-Centraal", is Comics Station Antwerp de ideale plek om begeleid door Belgische striphelden een reis te maken in de catacomben van het station. In totaal telt dit Family Entertainment Center 4 verdiepingen. Er werden verschillende zones gebouwd in dit park. 

Striphelden en pretparken, het is geen onbekend gegeven. Walibi was vroeger reeds gastpark voor Kuifje en Lucky Luke. In Bellewaerde konden bezoekers Suske en Wiske begroeten (het Zoemende Ei). Jommeke had zelfs een eigen land in Bobbejaanland. Tot voor kort verwelkomden de smurfen de bezoekers in de Kempen. En dan zijn er de verschillende Studio 100 figuren die in de Plopsa-parken als inspiratie dienen voor avontuurlijke attracties. Velen van hen bestaan ondertussen ook als striphelden. 

Maar al deze striphelden samenbrengen in 1 park is onuitgegeven: denk maar aan De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Jommeke en Urbanus. Ze zijn allemaal van de partij. Wim Hubrechtsen, CEO van Comics Station Antwerpen, drukte het mooi uit bij de opening: "Vanaf nu is het mogelijk om in de tijd te reizen met de teletijdsmachine van Professor Barabas". En er is veel te beleven in het park: glijden van de allerhoogste indoor glijbaan ter wereld, weggeflist worden met de teletijdmachine van professor Barabas, in het bos een feestje bouwen met De Smurfen of net als Lucky Luke sneller schieten dan je schaduw, het kan allemaal in Comics Station Antwerp.

Een van de meest intrigerende zones is zonder twijfel Tollembeek, een knotsknetter gek dorp als geen ander. Niemand minder dan Urbanus zelf heeft deze themawereld mee ontworpen. De grootste trekpleister in Tollembeek, is een funhouse: een kermisattractie gebouwd als een huis met meerdere etages, waar je doorheen loopt en voorbij verschillende hindernissen moet. Denk aan: snel lopende banden, een touwbrug, maffe trappen, trillende vloeren. "We hebben Urbanus een aantal malen vriendelijk moeten intomen, omdat we in de eerste plaats toch een kindvriendelijk familiepark zijn. Laat ons zeggen dat een aantal van zijn originele hersenspinsels die de finale versie van de attractie niet gehaald hebben, net iets te pikant of gewaagd waren voor een jong publiek", lacht Hubrechtsen.

Comics Kitchen
De Comics Kitchen, het restaurant van Comics Station Antwerp is elke dag geopend: hier worden Belgische gerechten geserveerd.
Hubrechtsen: "In onze Comics Kitchen kan iedereen terecht; parkbezoekers, maar ook treinreizigers, passanten en buurtbewoners."
Bij de Comics Kitchen bevindt zich een grote binnenspeeltuin met meerdere verdiepingen die ook na sluitingstijd van het park toegankelijk is voor restaurantbezoekertjes, zodat hun ouders rustig kunnen genieten in het restaurant en de kinderen naar hartelust kunnen spelen.

20170601 ComicStationA640

Praktisch:
Comics Station Antwerp is elke woensdagnamiddag open van 12 tot 18 uur. Op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur, en tijdens de Belgische en Nederlandse schoolvakanties geopend ook van 10 tot 18 uur.
Meer info op www.comicsstation.be 

 

 • Theatershow CARO opnieuw te zien +

  20210831-EftelingCaro

  Vanaf donderdag 2 september kunnen bezoekers aan de Efteling weer genieten van CARO, het visuele spektakel vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang

  Lees verder...
 • Movie Park Germany bestaat 25 jaar +

  20210705-MPG-StudioTour

  Het Duitse Movie Park Germany viert dit jaar haar 25e verjaardag en ze pakken uit met een heuse Hollywood achtbaan

  Lees verder...
 • Exotic World +

  20210505_WalibiB_Zone-Exotic-World

  Op 8 mei mogen de Belgische pretparken opnieuw open, en Walibi Belgium is er alvast klaar voor. 2021 brengt immers

  Lees verder...
 • Pretparkseizoen 2021 +

  20210507_Pretparkseizoen_Belgie

  Op 8 mei mogen de Belgische pretparken openen. Graag bieden we een beetje meer info aan zodat jullie een bezoekje

  Lees verder...
 • Twee Vekoma achtbanen voor Tripsdrill +

  20200617-Tripsdrill-Voldamp

  In het Duitse Erlebnispark Tripsdrill openen dit jaar maar liefst twee achtbanen, beiden unieke achtbanen door Vekoma ontworpen: ‘Volldampf’ en

  Lees verder...
 • 1
 • 2