Liseberg

Liseberg

Classificatie

  • Pretpark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 360 SEK (ong. 40 Euro)
    kind (tot 7 jaar): gratis
  • abonnement: vanaf 69 Euro

 

Bookings_Goteborg300

Parken in de buurt

  • Fun City (73 km)

Routeplanner


Liseberg wordt aanzien als één van de grootste Scandinavische pretparken. Ondanks die titel heeft het park slechts vier achtbanen. Toch zijn deze één voor één zeer goede en leuke achtbanen.

Hierbij wordt Balder als absolute uitschieter beschouwd: deze houten achtbaan staat zeer hoog aangeschreven bij verschillende pretparkfans. Deze achtbaan van Intamin is niet alleen bijzonder comfortabel, hij biedt ook de neodige adrenaline met bijzonder veel airtime en een goede snelheid doorheen het ganse traject. Daarnaast zijn er nog Lisebergbanan, de oudste achtbaan van het park, en de lanceerachtbaan Kanonen. Voor de kinderen is recent een nieuw achtbaantje toegevoegd.

Het park biedt ook twee waterattracties aan, die eerder middelmatig te noemen zijn. Eén van de attracties waar het park terecht fier op is, is het walk-through spookhuis Gasten Ghost Hotel. Hier moet je echter nog eens bij betalen op de toch al hoge parkprijs.

Daarnaast zijn er nog verschillende leuke draaimolens en thrilling rides die af en toe vervangen worden door andere innovatieve attracties.

Het park is naast pretpark ook een gezellig oord waar menige Zweden graag vertoeven, voor één van de vele concerten die er geregeld georganiseerd worden. Bovendien is het park voor jong en oud, met een enorme diversiteit aan attracties.