Liseberg

Liseberg wordt aanzien als één van de grootste Scandinavische pretparken. Ondanks die titel heeft het park slechts vier achtbanen. Toch zijn deze één voor één zeer goede en leuke achtbanen, zoals Balder, Kanonen en Lisebergbanan.

Parkworld over Liseberg

2010-02-LisebergQuickPass

Liseberg is één van de grootste Scandinavische pretparken. Het heeft zelfs de pretentie om zich als één van de meest sprookjesachtige parken uit Europa te noemen. Maar daar plaatsen we toch de nodige vraagtekens bij.

Kanonen (Liseberg)

2010-02-Kanonen

Kanonen is een zogenaamde Accellerator Coaster of ook Rocketcoaster genoemd en siert het Zweedse Liseberg. De baan maakt gebruik van een intense lancering en op de korte rit, ervaart de bezoeker enkele spannende elementen zoals een top hat, een looping en een 360° roll.
 

Hoe het allemaal begon in Liseberg

Liseberg is het grootste pretpark in Zweden. Het opende de deuren op 8 mei 1923, tijdens het jubileumjaar van Göteborg, dat toen net 300 jaar bestond. De hoofdattractie was een kleurrijke houten achtbaan, Bergbanan wat in feite gewoon "achtbaan" betekent. Deze houten achtbaan zou nog tot 1987 in het park zou staan.