featured_header_zoonews.jpg

Gorillababy geboren in ZOO Antwerpen

20200625-ZooA-Gorilla

Op woensdag 24 juni om 7u30 werd er een gorilla geboren in de Mensapenvallei. Moeder Mambele stelt het goed en zilverrug Matadi is de onbetwiste vader. Kleine zus Thandie kijkt nieuwsgierig rond...

Geboorte Rode Vari in Bellewaerde

20200604-BLW-RodeVari

Afgelopen week viel er leuk nieuws te rapen in Bellewaerde: er werd immers voor het eerst in de geschiedenis van het park een Rode Vari geboren.

Unieke geboorte in Safaripark Beekse Bergen

20200604-BB-secretarisvogel

In Safaripark Beekse Bergen vond op 2 juni een unieke gebeurtenis plaats: er is namelijk een secretarisvogeltje uit het ei gekropen. 

Geboorte reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark

20200511-Ouwehands

Het Nederlandse Ouwehands Dierenpark in Rhenen mocht op 1 mei de geboorte van een reuzenpanda vieren. Bijzonder was dat de bevruchting op natuurlijke wijze gebeurde...

Aziatische olifant geboren in Artis

20200508-ArtisOlifant

Vandaag mocht het pasgeboren olifantje in Artis voor het eerst naar buiten. Op maandagavond zag het olifantje het levenslicht na een voorspoedige bevalling.

Uitzonderlijke geboorte van een veelvraattweeling

20200508-WildparkHan

In het Wildpark van Han-sur-Lesse zijn ondertussen al drie maanden geleden twee babyveelvraatjes geboren! Dit is een zeer unieke en vreugdevolle gebeurtenis, vermits het over een diersoort gaat dat in België sinds de prehistorie uitgestorven was!

Gouden takins geboren in Pairi Daiza

20200508-PairiDaiza

In het prachtige Pairi Daiza werden onlangs twee gouden takins geboren. De geboorte is erg goed nieuws voor het voortbestaan van de soort, want deze iconische en bedreigde hoefdieren uit het Chinese hooggebergte zijn met uitsterven bedreigd.

Uitbreiding ooievaarskolonie in Zoo Planckendael

20200580-Planckendael-Ooievaar

Eén van de belangrijkste inwoners van Planckendael zijn zonder enige twijfel de ooievaars. 2020 is alvast een recordjaar wat betreft het aantal nesten en aantal vogels in de kolonie.

Unieke geboorte in Oceanium in Diergaarde Blijdorp

20200210-Blijdorp-zwartneushaai

Op dinsdag 28 januari vond in het grote Haaienbassin van het Oceanium in Diergaarde Blijdorp een unieke geboorte plaats van vier zwartneushaaien. Drie zijn er helaas overleden, maar de vierde kon overgezet worden naar een apart bassin.

Breedlipneushoorn geboren in Burgers' Zoo

20200119-BZ-Neushoorn

Op donderdagavond 16 januari 2020 werd in Koninklijke Burgers’ Zoo een breedlipneushoorntje geboren. Het is reeds de elfde neushoorngeboorte sinds 1998, waardoor het Arnhemse dierenpark in de Europese top 5 komt.