featured_header_zoonews.jpg

Grotten van Han heropenen op 13 juni

Beleef "Origin" in de grotten

Het Domein van de Grotten van Han zal op 13 juni haar belangrijkste bezienswaardigheid weer openstellen voor het publiek: de grotten zelf.

De woordvoerder van het Domein van de Grotten van Han is alvast verheugd: "We zijn volledig voorbereid om er weer helemaal in te vliegen! Het was eerst de beurt aan het Wildpark, op 18 mei. Hemelvaart en Pinksteren waren alvast een succes! Zo’n 5.000 bezoekers heeft het Domein ontvangen, die één voor één kwamen om van de dieren en de natuur te genieten."

20200609 GrottenHan1200800 1

De teams van het Domein van de Grotten van Han hebben alles in werk gesteld om de bezoeken zo vlot, veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. De reacties van de bezoekers waren positief en enthousiast te noemen!
"Het deed iedereen duidelijk deugd om weer ‘uit ons kot’ te mogen en te genieten van de adembenemende schoonheid van de streek!"

Om het bezoek van de Grot vanaf 13 juni in alle veiligheid te laten verlopen heeft men enkele belangrijke aanpassingen moeten aanbrengen. Toch blijft een uitstap naar de Grot van Han een unieke en sprookjesachtige beleving. Het parcours is een beetje gewijzigd: de vertrekken vinden plaats op het grote plein van het Domein, op 250 m van de kerk. De bezoekers zullen de mooiste en grootste zalen van de Grot ontdekken, waaronder de Mysterieuzen, de indrukwekkende Wapenzaal en de Koepelzaal. Maar ook de schitterende Draperieënzaal, die maar zelden bezocht wordt, met haar magische weerspiegelingen in de rivier de Lesse.

De groepen zullen veel kleiner zijn dan gebruikelijk, wat het bezoek met gids intiemer en persoonlijker maakt.

20200609 GrottenHan1200800 2

Een aanrader is om het gloednieuwe klank- en lichtspektakel "Origin" te beleven tijdens een bezoek in de grotten zelf:  op 110 meter onder de grond, in de grootse Wapenzaal, worden de bezoekers verrast met een leuke show.