featured_header_zoonews.jpg

Pantermeerling voor Burgers' Zoo

20171231-BZ-Panter

Koninklijke Burgers’ Zoo, het prachtige dierenpark nabij Arnhem, verwacht rond de jaarwisseling de geboorte van twee of meerdere Sri Lanka panters, een bedreigde katachtige diersoort.

Pasgeboren steppeslurfhondjes in ZOO Antwerpen

20171221-ZooA-Steppeslurfhondje

ZOO Antwerpen is momenteel het toneel van China Light ZOO, maar overdag in het dierenpark zijn er de diertjes die de show stelen, zoals de zeer jonge steppeslurfhondjes die af en toe eens komen piepen...

Schattig koalaatje geboren in ZOO Antwerpen

20171231-ZOOA-Koala

Bezoekers in ZOO Antwerpen kunnen tijdens bepaalde tijdstippen komen genieten van het jonge koala-baby'tje dat op 3 juni dit jaar werd geboren, en waar een droevig verhaal aan vasthangt...

Slingeraapje geboren in Wildlands

20171016-WildlandsSlingeraapje

Wildlands Adventure Zoo Emmen kondigde met trots de geboorte aan van een baby bruinkopslingeraap op het Slingerapeneiland in Jungola.

Zebra geboren in WILDLANDS

20171001-WildlandsZebra

Op 9 augustus werd in het Nederlandse WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een gezonde zebra-hengst geboren. De ervaren moeder en jong maken het prima.

Pairi Daiza verwelkomt Ta Wan

20170929-PairiD-olifant

Op 19 september werd in Pairi Daiza een olifantenkalfje geboren. Eén week na de geboorte kreeg het jonge dier zijn naam na een oproep via de social media.

Grévy-zebraveulen geboren in Artis

20170927-Artis-zebra

Eerder deze week is er in Artis, de dierentuin van Amsterdam, een Grévy-zebraveulen (Equus grevyi) geboren. De dierverzorgers wachtten al enkele weken in spanning af.

Jaguarwelpen Artis in de kijker

20170925-Arrtis-Jaguar

Op 28 juni werden twee zwarte jaguarwelpen geboren in de Amsterdamse zoo ARTIS. Zij hebben ondertussen tijdens de zomervakantie hun eerste stapjes buiten gezet in het buitenverblijf. De jonge jaguars bleven bijna vijf weken in het nest, waar ze vooral sliepen en dronken bij de moeder.

Bonobo Planckendael bevalt buiten

20170917-Planckendael-Bonobo

Het nabij Mechelen gelegen dierenpark Planckendael is in de wolken met geboorte van een bonobobaby, reeds de tweede dit jaar. Bonobo Djanoa beviel buiten op het eiland, een primeur...

Neushoorn voor webcam geboren

20171003-BurgersZ-Neushoornjong

Op donderdag 10 augustus om 22.30 uur heeft breedlipneushoorn Izala een kerngezond jong gekregen in Koninklijke Burgers’ Zoo. Dit gebeurde live voor de webcam...