featured_header_zoonews2.jpg

Nieuw verblijf in Artis voor Bennett wallaby’s

Wandelen tussen de kangoeroes

De Bennett wallaby’s hebben in de Amsterdamse dierentuin Artis een nieuw verblijf gekregen. Deze kangoeroe's kan men sinds de zomervakantie terugvinden tussen het Gorillahuis en het gebouw de Volharding.

20160628 Artis180Het nieuwe verblijf is heuvelachtig aangelegd onder de grote platanen in het voormalige wisentenverblijf. Het uitgangspunt voor de inrichting van het nieuwe wallaby-verblijf is de Australische gras - en bosrijke omgeving waarin de Bennett wallaby (Macropus rufogriseus) van nature leeft.
Vanaf een pad dat midden door het verblijf loopt, kan de bezoeker de rondspringende buideldieren van heel dichtbij bekijken.

Bennett wallaby’s zijn buideldieren die een unieke springtechniek hebben, waarmee ze zich voortbewegen. De bouw van deze kleine kangoeroesoort is aangepast aan het maken van grote sprongen.
De Bennett wallaby’s kunnen 1,5m hoog en vele meters ver springen. Hun achterpoten en voeten zijn heel lang, net als de pezen. Die pezen zijn het geheim achter de sprongbeweging. Bij de landing vangt de kangoeroe de schok op door zijn ledematen te buigen. Dit werkt als een springveer die wordt ingedrukt. Bij de afsprong veert de pees terug naar zijn rustpositie waarbij de opgeslagen energie vrijkomt.
Met behulp van de zwiepende staart hoppen de Bennett wallaby’s in het rond.

20160628 Artis640