featured_header_zoonews2.jpg

Pasgeboren steppeslurfhondjes in ZOO Antwerpen

Jonge diertjes in Mensapenvallei

ZOO Antwerpen is momenteel het toneel van China Light ZOO, maar overdag in het dierenpark zijn er de diertjes die de show stelen, zoals de zeer jonge steppeslurfhondjes die af en toe eens komen piepen...

20171221 ZooA Steppeslurfhondje180In ZOO Antwerpen is er momenteel een heerlijk warm nestje te ontdekken met een tweeling steppeslurfhondjes. Ze werden geboren rond 14 november maar waren niet te zien. Nu stelen beide jonge diertjes de harten van de verzorgers en bezoekers in ZOO Antwerpen. 

Mama Guusje en papa Olli hielden hun kroost goed verstopt onder de grond, in een holletje bedekt met bladeren. Eén keer per dag maakte Guusje het nest open om de tweeling te voeden. Maar nu, vier weken na hun geboorte, zijn ze tevoorschijn gekomen en laten ze hun snoetjes zien. O zo schattig!
Ze rennen schichtig rond, onder de hoede van mama en papa.
Met hun kleine slurfjes woelen ze de aarde om op zoek naar meelwormen of tasten er de lucht mee af om te ruiken.

Verzorger Natalie: "Het is een primeur voor ZOO Antwerpen want dit is het eerste nestje steppeslurfhondjes dat we grootbrengen. Samen met Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn we de enige Europese dierentuin waar steppeslurfhondjes geboren worden."

20171221 ZooA Steppeslurfhondje640

De verzorgers laten de steppeslurfhondjes vooral met rust. De tweeling is nog een viertal weken te zien in hun verblijf bij de Mensapenvallei. Dan zijn ze volwassen en moeten ze verdwijnen uit het territorium van de ouders.
Op dat moment kan de dierenarts ook hun geslacht bepalen en krijgt de tweeling een naam.
Met wat geluk hebben mama en papa enkele weken later al weer een nieuw nestje om voor te zorgen.


Foto's: ZOO Antwerpen / Jonas Verhulst