featured_header_zoonews2.jpg

Laatste audities ZOO of Life

Musicalspektakel voor 175 jaar ZOO Antwerpen

De audities en workshops voor ZOO of Life zijn binnenkort afgerond. Het is tot nu toe een enorm succes geweest. ZOO of Life is hét grootse musicalspektakel waarmee ZOO Antwerpen op een originele manier haar 175ste verjaardag viert in 2018. Honderden vrijwilligers en een aantal bekende Vlaamse musicalsterren engageerden zich en tonen met verve hun zang-, dans- en acteertalent op het podium van de nieuwe Koningin Elisabethzaal in de paasvakantie van volgend jaar.

20170519 ZooA180Voor dit grootse musicalspektakel in de Koningin Elisabethzaal deed ZOO Antwerpen beroep op vrijwilligers met een warm hart voor de ZOO. Al 820 liefhebbers toonden hun acteer- of zangtalent in 46 workshops. Meer dan 100 professionele artiesten kwamen naar de aparte auditierondes. Maar liefst 665 dansers tonen dit weekend hun kunnen.
Wat een talenten! Nu worden de rollen verdeeld en begint het oefenen.

Regisseur Luc Stevens: “Wow, dit aantal is overweldigend en uitzonderlijk! Bij geen enkele van mijn andere producties heb ik dit bereikt. Het spreekt hoeveel mensen er een groot hart hebben voor de ZOO, dat belooft!”. Stevens vervolgt: “ZOO of Life wordt een hartverwarmend hedendaags verhaal over de ZOO en de liefde tussen dier en mens, een ode aan de ZOO.”

ZOO Antwerpen is al sinds 1843 een ontmoetingsplaats voor mens en dier, een groene oase middenin de drukke stad, een rustpunt in het leven. De ZOO vormt een gemeenschap van eigen medewerkers, maar ook van abonnees en van bezoekers. ZOO Antwerpen en Planckendael hebben een belangrijke sociale waarde die de dynamiek van de organisatie stuurt. Daarom wil ZOO Antwerpen er met z’n allen, met de ZOO en al haar vrienden, een heel gelukkige verjaardag van maken in 2018.

Maar liefst 1385 liefhebbers hebben zich ingeschreven met veelzijdige en soms dubbele talenten. Ook achter de schermen zijn er helpende handen voor decor, kledij, attributen, grime, stewards, kinderbegeleiding, technische crew, regieassistenten en toneelmeesters.

Wist je dat de jongste kandidaat 5 jaar en de oudste 81 jaar is? En dat de sfeer er al goed in zit, bewijst de uitspraak van een enthousiaste senior: “Verdoeme, ik moet efkes naar buiten, want ik heb koppijn van het lachen.”
Regisseur Luc: “Tijdens de audities zagen we verrassende dingen zoals acts van een professionele buikdanseres, een gorilla- en schildpadimitator en een verklede wasbeer. Maar wat ons opviel was het prachtige talent dat al schitterde in heel wat professionele en semiprofessionele musicals.”

20170519 ZooA640

Noteer alvast de paasvakantie 2018 voor deze onvergetelijke belevenis: www.ZOOantwerpen.be
Let op: de ticketverkoop is al gestart.

Foto's: Zoo Antwerpen /  Jonas Verhulst