Zoo Aquarium Madrid

Zoo Aquarium Madrid

  Casa de Campo
  28011 Madrid 
  SPANJE
  Tel.: +34 (0)91 512 37 70 
  http://www.zoomadrid.com 
  

Classificatie zoo

 Stadsdierentuin

De Madrileense dierentuin is één van de meest complete dierenparken in Europa. Deze prachtige dierentuin bevindt zich aan de westelijke zijde van de stad nabij Casa de Campo en het pretpark Parque de Atracciones.

De absolute publiekstrekker is de reuzenpanda, waar de familie sinds kort werd uitgebreid met een pasgeboren tweeling. Het dierenpark is onderverdeeld in verschillende zones, die verwijst naar de verschillende continenten. Er zit een concept achter, maar men kan niet stellen dat dit een echt gethematiseerde zoo.

De dierentuin heeft nochtans bijzonder veel te bieden. Zo is er een Afrikaanse savanne, met giraffen, struisvogels en zebra's. Er is een groot gorilla-verblijf. Het dierenpark heeft naast de witte neushoorn ook nog de Indische neushoorn om te bewonderen. Andere eyecatcher zijn de verschillende berensoorten: naast de reuzenpanda zijn er onder meer de bruine beer, de Amerikaanse zwarte beer, de Maleisische beer, de Tibetaanse beer en uiteraard ook de rode panda. In het Australisch gedeelte is er ook de koala terug te vinden.

Voor de liefhebbers van vissen is er ook een uitgebreid aquarium, vandaar ook de verwijzing in de naam van deze stadsdierentuin: Zoo Aquarium Madrid. Het hoogtepunt in dit verblijf zijn de haaien. Er zijn nog meer zeebewoners, zoals de dolfijnen, die dagelijks het beste van zichzelf geven in een show.

In totaal herbergt deze dierentuin zo'n 5000 dieren, ze allemaal opsommen wordt een bijzonder moeilijke opdracht. Naast een uitgebreide collectie aan zoogdieren en het aquarium, zijn er ook diverse vogels en reptielen, maar ook insekten en spinnen kan men hier vinden. Kortom een zoo die wel echt alles te bieden heeft!