Safaripark Beekse Bergen

Beekse Bergen is gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en ligt niet ver van Tilburg. Safaripark Beekse Bergen is het enige safaripark dat Nederland rijk is. Het is qua oppervlakte het grootste dierenpark van de Benelux.

Door zandwinning tussen Tilburg en Hilvarenbeek ontstond eind jaren vijftig een grote waterplas, waar vele mensen uit de regio naartoe gingen als ontspanning. Begin jaren zestig zijn beide gemeenten begonnen met het ontwikkelen van de plannen om van dit meer een recreatiepark te maken. In 1964 werd dan gestart met de exploitatie van Speelland Beekse Bergen.
Al snel kwamen er vele uitbreidingen: in 1968 ontstond Safaripark Beekse Bergen. Dit park begon met 40 leeuwen en droeg toen nog de naam Leeuwenpark Beekse Bergen. Na 4 jaar alleen maar leeuwen te hebben gehad, werden er vanaf 1972 meerdere diersoorten in het park ondergebracht. Vandaag de dag leven er 1.000 dieren verdeeld over meer dan 100 verschillende diersoorten in het 120 hectare grote park. Vrij uniek voor een park in de Benelux is het feit dat Safaripark Beekse Bergen kan uitpakken met de zogenaamde Afrikaanse Big Five: de vijf meest legendarische dieren van dit continent! Zo kun je neushoorns, (afrikaanse) olifanten, luipaarden, buffels én leeuwen spotten.

In Beekse Bergen kunnen de bezoekers op verschillende manieren de dieren ontdekken: via de wandelsafari, autosafari, bussafari en bootsafari. Het park gebruikt uitgestrekte open vlaktes om de dieren zoveel mogelijk vrijheid te geven, zoals de olifanten, neushoorns, zebra’s, giraffen, struisvogels,… Daarnaast zijn er ook verschillende dierenverblijven te ontdekken met onder meer tijgers, leeuwen, hyena’s, okapi’s,…
In 2017 zullen er ook zeezoogdieren het aanbod komen vergroten: in een eerste fase worden Californische zeeleeuwen verwelkomd. Zij zullen later dan hun verblijf delen met Zuid-Afrikaanse zeeberen. Een educatieve voederpresentatie wordt voorzien op het strand aan de rand van het Kongoplein.

Beekse Bergen bestaat op dit moment uit Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, Event Center Beekse Bergen en Vakantiepark Beekse Bergen.
Momenteel plant de eigenaar van het park, Libéma, een enorme uitbreiding als Safari Resort Beekse Bergen: op het terrein van het voormalige Safaricamp Beekse Bergen wordt een nieuw resort gerealiseerd. Je wordt als het ware wakker tussen de zebra’s en giraffen…

  

BeekseBergen logo
Bezoekadres

Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 31
5081 NJ Hilvarenbeek  
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0) 900 233 57 32

Classificatie

Dierenpark - Safaripark

Inkomtarieven
  • volwassene: 26 Euro
  • kind (3 - 9 jaar): 22,50 Euro
  • abonnement: 67,50 Euro (incl. Speelland)
  • online voordeel: www.safaripark.nl/tickets

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner