featured_duisburg_dolphins.jpg

Sochi Adventure Park

Nieuw themapark in Rusland

De Russische stad Sochi is vooral bekend omwille van de komende Winterspelen en mogelijk ook voor de allereerste Formule 1 wedstrijd in Rusland, maar binnenkort krijgt de stad ook nog eens een themapark: Sochi Adventure Park.

2013-07-Sochi180Het nieuwe themapark zal zich vlakbij het Olympische dorp bevinden en is gepland om het ganse jaar door open te zijn. Net na de Olympische Winterspelen zullen accommodaties herbruikt worden voor hotels, shops,… om zo een volledig resort uit te bouwen.

Als thema wordt gegrepen naar de geschiedenis van Rusland, met oog op allerlei folklore, mythes en legendes. Het park zal worden opgedeeld in 4 verschillende themagebieden:
- Poort van het Vuur (als eerbetoon aan de Spelen)
- Magische Woud (Russische sprookjes)
- Fort der Krijgers (Helden uit de Russische literatuur)
- Science Fiction City (Fantasiewereld rond de ruimtevaart)
Het attractieaanbod van het park zou bij opening 35 verschillende attracties omvatten, waaronder drie achtbanen, verschillende hoogtechnologische attracties, een iconische dark ride en nog veel meer.

Het hoogtepunt in het park zal een achtbaan zijn, gefabriceerd door Mack Rides, een zogenaamde megacoaster zoals blue fire in Europa-Park. Daarnaast bezorgt het Duitse bedrijf ook een klassieke wilde muis achtbaan, plezier verzekerd voor het ganse gezin. De derde achtbaan wordt een befaamde GIB (Giant Inverted Boomerang) van Vekoma, een grote boomerang-achtbaan die in Europa enkel nog maar te bewonderen was in het Madrileense Parque Warner.
Een andere eyecatcher wordt zonder twijfel de dubbele vrije-val-toren van S&S Worldwide, die op zijn top overigens het Olympische vuur zal uitstralen.
Sommige andere attracties zijn ook al bekend geraakt, zoals Journey Into the Darkness (een spoorloze dark ride), the Flight Over Russia (vergelijkbaar met Disney’s Soarin’), enkele sci-fi simulators en een theater met de nodige effecten voor een 5D-beleving. Ook gewone kermisachtige attracties zullen te vinden zijn in het park, gaande van een spectaculaire twee-armige slinger attractie tot de eerder klassieke paardenmolen. Daarnaast presenteert het park ook de nodige portie entertainment, gaande van een poppenshow voor de eerder jongere bezoeker tot een circus en een valkerij. De dag wordt afgesloten met een spektakelshow, vergelijkbaar met Aquanura in de Efteling.
   

2013-07-Sochi420