Zoo Antwerpen

De Zoo van Antwerpen heeft reeds een lange geschiedenis achter de rug. Op 21 juli 1843 werd de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen gesticht, met als opdracht de zoölogische en botanische wetenschappen te bevorderen. De Maatschappij wilde vooral een bijdrage leveren aan het natuurbehoud, door dieren en planten te tonen en te duiden én door kennis en eerbied voor de natuur aan te wakkeren bij een brede laag van de bevolking. 150 jaar later is deze tuin uitgegroeid en uitgebreid tot de Zoo zoals wij ze kennen, maar de originele drijfveer is nog steeds dezelfde gebleven.

Hierdoor word je soms wel geconfronteerd met gedateerde dierenverblijven. Toch blijft het steeds gezellig vertoeven in Zoo Antwerpen. Zo is Vriesland toch één van die plaatsen die je moet bezocht hebben. Hier kun je genieten van diverse pinguïns, die een duidelijk gevoel voor entertainment hebben. In het gebouw is er veel uitleg te vinden over deze leuke diertjes.
Voortdurend is men bezig met renovatie en innovatie. Getuige hiervan de moerasbiotoop met als highlight het nijlpaardenverblijf en het berenverblijf dat meer recentelijk werd aangelegd.
Niet te versmaden is de zeeleeuwenshow in het oude dolfinariumgebouw. Deze dierentuin herbergt ook enkele meer exotische diersoorten zoals giraffen, olifanten, leeuwen en tijgers. Recent in de kijker was de baby-olifant.

Na het zoobezoek, kun je je dag afsluiten op één van de vele gezellige Antwerpse terrasjes.

Logo ZooAntwerpen

Bezoekadres

Zoo Antwerpen 
Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen
België

Telefoon
+32 (0)3 224 89 10

Classificatie

Stadsdierentuin


 Wegwijzer