Dierenpark De Zonnegloed

De Zonnegloed - contactgegevens

Kasteelweg 22
8640 Oostvleteren
BELGIË
Tel. +32 (0)57/40 18 56 
www.dezonnegloed.be


Classificatie zoo

Sanctuary

Dierenpark & Kinderboerderij De Zonnegloed is een vrij jong dierenpark in het Westvlaamse Oostvleteren, met een leuke dierencollectie. De Zonnegloed is niet zomaar een dierenpark. Haar populatie aan dieren is hoofdzakelijk opgebouwd met wilde dieren die niet meer terug in de natuur kunnen. Ze komen uit diverse Europese opvangcentra.

De bezoekers treffen er zo'n 450 dieren aan, meer dan 100 verschillende soorten, gaande van speelse stokstaartjes en vosmangoesten, roofvogels, reptielen, apen, kamelen tot lynxen, wasbeertjes, zebra’s en nog zoveel meer toffe en interessante dieren. Het park ligt middenin een prachtig stukje natuur.
In 2014 introduceerde Dierenpark De Zonnegloed zelfs enkele nieuwe bijzondere diersoorten in hun park, zoals de zeldzame dwergzijdeaapjes, de groene bavianen, pinchéaapjes, witnek kraanvogel en de bruine beer.

Dierenverzorgers vertellen beestig leuke dingen over de dieren. Je komt echt oog in oog te staan met dieren uit alle delen van de wereld. Even bijkomen van al die spanning? Neem de kinderen mee naar het speelplein of het Robinson Crusoë Pad of geniet van een drankje of hapje in onze eco-self-service.

Dierenpark De Zonnegloed is meer dan alleen leuke dieren. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de speeltuintjes. De vele doe-dingetjes gelinkt aan de dieren van het park laten kinderen, bewegen, fantaseren, lachen en ontdekken.