Serpentarium


Serpentarium - contactgegevens

Zeedijk 146
8370 Blankenberge
BELGIË
Tel. +32 (0)50 42 31 62
http://www.serpentarium.be


Classificatie zoo

Reptielen-amfibieënzoo

In het Serpentarium kun je de mooie kleuren en kleurvariaties binnen de reptielen- en de amfibieënwereld ontdekken. In het eerder kleine serpentarium kun je toch wel een aantal zeldzame reptielen aantreffen. De geschubde bosadder met zijn blauwgele kleuren en de Waglers groefkopadder behoren tot de mooiste boombewonende slangen. De neushoornpofadder, die zich liever op de grond voortbeweegt, heeft niet alleen mooie kleuren maar ook een opmerkelijk en ingewikkeld patroon over het ganse lichaam. Hiermee kan hij zich meesterlijk camoufleren.

Bij de amfibieën gaat de aandacht vooral uit naar de in het Amazonewoud levende pijlgifkikkers. De familie bestaat uit 8 geslachten waarvan de dendrobates- en de phyllobatessoorten de bekendste zijn. De plaatselijke indianen strijken de pijlen van hun blaaspijpen langs de huid van de giftige soorten. Het zenuwgif kan een grote aap in korte tijd doden.
De felrode aarbeikikker (dendrobates pumilio) behoort ongetwijfeld tot de zeldzaamste en mooiste gifkikkers. Deze prachtige aardbeikikker heeft vele ondersoorten die voorkomen op verschillende eilandjes voor de Panamese kust. De kleurvariaties tussen deze verschillende soorten zijn spectaculair en zeer variabel.

Bij de hagedisachtigen zijn de daggekko's en de smaragdleguanen eyecatchers.

Het Serpentarium vind je terug op de dijkweg in Blankenberge.