Parc Pairi Daiza

 

Parc Pairi Daiza

  Domaine de Cambron
  7940 Brugelette
  BELGIË
  Tel.: +32 (0)68 250 850 
  http://www.pairidaiza.be

Classificatie zoo

   Concept dierentuin

Parc Pairi Daiza is een verrassend dierenpark, waarbij verbeelding en natuur centraal staan. De momunentale abdijpoorten van het domein van Cambron werden op 11 mei 1994 voor het grote publiek geopend: het begin van Paradisio waar twee jaren van denken en doen vooraf zijn gegaan, en die in 2010 een nieuwe naam kreeg: Pairi Daiza.

Laat je verrassen door het prachtige decor. Ontdek de prachtige roofvogelshow nabij de historische site. Wandel doorheen de wereld van Oasis of ga aan boord van de reptielenboot Mersus Emergo. Sla zeker het kasteel niet over met de aquariums van de nautilus. Bovendien ligt het geheel in een prachtig decor zoals de Chinese tuinen of de Indonesische tuin, die zeker en vast indruk zullen maken.

In de beginperiode was Paradisio eerder een vogelpark, maar momenteel biedt het park naast een enorme waaier aan vogels ook verschillende reptielen, prachtige vissoorten en vele andere dieren. Zeer leuk zijn uiteraard de zeeleeuwen in het park, de avontuurlijke bruggen, het nijlpaardenverblijf, de giraffen, de olifanten of de vleermuizen die in de ruïnes zijn terug te vinden.
Daarnaast zijn er ook allerlei speelse diertjes, zoals de verschillende apen, die op hun apeneiland zitten, en waarbij de bezoeker werkelijk oog in oog kan komen. Ook stokstaartjes en de dwergotters zijn bijzonder populair. Voor de kinderen zijn er overigens diverse speelmogelijkheden. Bovendien ben je nooit te oud om ook in de kinderboerderij eens een kijkje te nemen.

Parc Pairi Daiza is gesitueerd tussen Mons en Ath.