Monde Sauvage


Monde Sauvage

  Fange de Deigné, 3
  4920 Aywaille
  BELGIË
  Tel. +32 (0)4 360 90 70
  www.mondesauvage.be


Classificatie zoo

  Safaripark

Op een twintigtal kilometer van Luik ligt het pittoreske dierenpark Monde Sauvage. Dit safari-park leidt je doorheen de Ardeense bossen. Naast lama's en emoe's kun je tijdens je tocht ook nijlpaarden, buffels en giraffen aantreffen. De pelikanen liggen te genieten in het zonnetje. Achter een veilige beschutting kijken de olifanten toe naar al die mensen. Je kan kiezen of je deze avontuurlijke uitdaging aangaat met je eigen wagen, of met een treintje.

Maar er is veel meer dan de safari. Zo kun je rustig wandelen, langsheen het verblijf van de bruine beren en de grizzly-beren. Er zijn enkele apeneilanden te bewonderen, en er is een zeer ruime vlakte voor de bizons voorzien. Ook is er een leuk ingerichte vogelkooi, die aangrenst aan het restaurant, met naast exotische vogels ook enkele kleine speelse aapjes.
Er is ook een gedeelte gemaakt met katachtige roofdieren. Naast een indrukwekkende leeuw, ook enkele bengaalse tijgers, de zwarte panter en het jachtluipaard.

Mensen die graag dierenshows zien, kunnen hier kijken naar een zeeleeuwenshow en een roofvogelshow. Zeker niet de besten in hun soort, maar toch leuke tijdsvulling.

Nabij de parking is een leuke kinderboerderij en een avontuurlijke speeltuin voor de jongsten onder ons. Daarbij ook een verblijf met ogenschijnlijk zeer lieve wasbeertjes, maar vergis je niet want deze beestjes bijten wel echt. Voor de mensen die zich zouden vervelen, er is ook nog een 3D cinema.