Dierenpark Planckendael


Nabij Mechelen is één van de grootste dierenparken in België terug te vinden, met name Planckendael. Het dierenpark is vooral geliefd omdat de bezoekers naast een enorm aanbod, ook de kans hebben om een leuke natuurwandeling te maken in een bosrijke omgeving. Net als in de Zoo van Antwerpen is men aan het innoveren in het park, om de dieren aantrekkelijker voor te stellen. Zo is er nu het mooi aangelegde Azië en een vernieuwde inkom.

Eén van de belangrijkste inwoners zijn ongetwijfeld de ooievaars, die hun nest maken in het domein. In 1986 begon het Dierenpark Planckendael met een ooievaarsproject dat deel uitmaakt van een internationaal uitgebouwd programma voor het behoud van deze prachtige vogel.

Eén van de trekpleisters bij uitstek is het Australisch gedeelte: sinds mei 1998 kunnen de bezoekers meer dan honderd typisch Australische dieren bewonderen, met als populairste ambassadeur de koala.

Uiteraard zijn er ook verschillende andere diersoorten van verschillende continenten terug te vinden in het park. Zo ook de bonobo of de dwergchimpansee. Maar ook zebra's, kleine panda's, wolven en de neushoorns zijn de uithangborden van Planckendael.
Voor de kinderen is er een bijzonder leuke kinderboerderij en een fijne speeltuin.

Planckendael is een absolute aanrader voor een dagje in de natuur.

Logo Planckendael2019

Bezoekadres

Planckendael Zoo 
Leuvensesteenweg 582
2812 Mechelen

België

Telefoon
+32 (0)15 41 49 21

Classificatie

Zoo


Inkomtarieven
  • volwassene: 28 Euro (winter: 23 Euro)
  • kind (van 3 - 11 jaar): 21,50 Euro
  • jongere (van 12 - 17 jaar): 25,5 Euro
  • abonnement: 99 Euro 
  • online voordeel: 1,5 Euro

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt
 Wegwijzer