featured_header_zoonews2.jpg

World Aquariums Against Marine Litter

20170925-SeaL-litter

SEA LIFE organiseert de wereldwijde campagne 'World Aquariums Against Marine Litter', voor de 4e Our Ocean (Onze Ocean) Conference en schaart zich hiermee achter een snelgroeiende wereldwijde mariene conservatie-beweging genaamd #OurOcean.

ARTIS zet Polynesische boomslakken uit op Tahiti

20161223-Artis-slak

Voor het eerst heeft ARTIS Polynesische boomslakken uitgezet in hun oorspronkelijke leefgebied op Tahiti: het betreft de in het wild uitgestorven nihoboomslak, de zgn Partula nodosa...

Spermacocktail cruciaal voor instandhouding bedreigde amfibieën

2010-12-ZooAntwerpen

Voor het eerst kunnen we met succes amfibieën kweken uit bevroren zaadcellen, dankzij een verbeterde techniek om sperma te verzamelen en te cryopreserveren. Een nauwkeurig samengestelde cocktail van amfibiesperma kan zelfs na een lange periode in de diepvries nog voor gezonde nakomelingen zorgen.

Killervissen op weg naar Australië

2010-04-SnakeheadFish

In Australië zit de schrik er goed in. Een gevaarlijke roofvis, de slangenkopvis, is immers gespot ten zuiden van Papoea-Nieuw-Guinea. Deze roofvis met de bijnaam Fishzilla zou zelfs het vasteland van Australië kunnen bereiken via de straat Torres.
 

Handelsbelangen primeren voor natuurbelangen

2010-03-Haai

De slotdag van de Cites-conferentie over bedreigde diersoorten in Doha in het emiraat Qatar is een donkere dag geworden voor de verschillende zeedieren. Bijna alle voorstellen ter bescherming van wilde dieren zijn tijdens de conferentie in het water gevallen.