Vicky the Ride


2011 bracht voor het Ardense pretpark Plopsa Coo de gloednieuwe attractie Vicky The Ride, een zogenaamde spinning coaster, volledig gethematiseerd rond Wickie de Viking. Deze attractie is meteen ook de grootste investering uit de geschiedenis van het park, met een prijskaartje van maar liefst 3,5 miljoen Euro.
 

 
COASTERFICHE

Vicky the Ride

  • Opening: 25 juni 2011
  • Constructeur: Gerstlauer Amusement Rides GmbH
  • Max. snelheid: 55 km/u
  • Lengte: 400 m
  • Hoogste punt: 17 m
  • Lengtebeperking:
    - vanaf 1m10 onder begeleiding
    - vanaf 1m30 geen begeleiding nodig

 

Een spinning coaster is een stalen achtbaan, waarbij de gondels van de trein om hun (verticale) as kunnen draaien. Er bestaan verschillende versies van verscheidene fabrikanten van dit type achtbaan. Plopsa Coo koos voor een op maat gemaakt model van Gerstlauer, het Duitse bedrijf dat eerder in het moederpark Anubis the Ride mocht bouwen.

Typerend aan dit type van spinning coaster is dat de bezoekers in de trein twee aan twee met het gezicht naar elkaar kijken. Dit is bijvoorbeeld anders bij onder meer Dizz in Bobbejaanland. Het is het eerste in zijn type die Plopsa in één van zijn parken plaatst. Vicky The Ride neemt de bezoekers mee op een bloedstollende rit van maar liefst 400m lang.

De achtbaan kostte zo’n € 3,5 miljoen en is daarmee de duurste investering in Plopsa Coo tot op heden. Met Vicky the Ride opende het park bovendien niet zomaar een achtbaan, maar wel een mooi afgewerkte achtbaan met als centraal thema Wickie de Viking. De rechten van de kleine viking zijn sinds de overname van het Duitse bedrijf EM Entertainment in handen van Studio 100, net als Maja De Bij. Wickie nodigt u dan ook uit voor een leuke rit op dit bochtig baantje. De attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm onder begeleiding van een volwassene. De ritbeleving van deze achtbaan kan men het beste omschrijven als soepel, niet te wild maar wel bijzonder leuk. Men heeft duidelijk de kaart gekozen voor een familie-vriendelijke achtbaan, die af en toe zijn pit toont, maar over de ganse rit bekeken bijzonder aangenaam en prettig blijft.

De achtbaan werd op zaterdag 25 juni 2011 geopend door Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur van Plopsa, Piet De Koninck, artdirector bij Studio 100 en Plopsa, Jean-Luc Bertrand, technisch verantwoordelijke van Plopsa Coo, en Lutin Plop (de Waalse kabouter Plop). Burgemeester van Stavelot (hoofdgemeente van Coo), Thierry de Bournoville opende plechtig de attractie door het tricolore lint door te knippen. 

De attractie opende in de namiddag voor het grote publiek, dat laaiend entoesiast reageerde. Dit werd bevestigd door Plopsa Fansite. Wij kunnen de goede commentaren alleen maar bevestigen. Verwacht dus zeker niet een wild spinnende achtbaan, maar wel een bijzonder leuk uitgewerkte achtbaan, waarbij kinderen en volwassenen een comfortabele achtbaanritje kunnen beleven.