Namen attracties Magische Vallei bekend

Nieuw themagebied Attractiepark Toverland bijna klaar

Het Nederlandse Attractiepark Toverland pakt in 2013 uit met een heel nieuw themagebied: de Magische Vallei. Via Facebook kunnen de mensen nu reeds de vooruitgang zien.

2013-03-Toverland180Eerder had het park al zeer openhartig aan haar bezoekers laten weten wat ze allemaal mochten verwachten: een spannende achtbaan, een avontuurlijk wateravontuur en nog verschillende andere attracties in een bijzonder nieuw buitengebied, de Magische Vallei. Nu heeft het park ook de namen onthuld en wordt het aftellen naar de opening: Djengu River, Tolly Molly, Coco Bolo en Katara zijn enkele van die namen. Net als de naam van de spinning coaster, Dwervelwind, verwijzen de meeste namen naar de "dwervels", de bijzondere bewoners van de vallei.

De wildwaterbaan Djengu River is genoemd naar de oude, wijze dwervel Djengu. Djengu speelt een cruciale rol in het leven van de dwervels. Vanuit zijn toren betovert hij de Magische bron en brengt zo de vallei tot leven. ’s Nachts als Djengu gaat slapen, stopt de bron met borrelen en stroomt er geen water meer door de rivier. Maar zodra hij ’s ochtends zijn plaats inneemt in de toren boven de bron komt alles weer tot leven.

Ook het dwervelvrouwtje Molly bezit toverkracht. Als zij op haar schelpenhoorn blaast, raken de mythische waterwezens in trans. Betoverd draaien zij in het rond in de watercarrousel die Tolly Molly heet. Boven de carrousel is een vreemde vogel (Coco) neergestreken op een hoog nest. Bezoekers kunnen zichzelf omhoog hijsen naar het nest om zo van hetzelfde mooie uitzicht te genieten als de vogel.

Vanaf het terras van restaurant Katara Plaza kun je genieten van het waterspektakel Katara, fountain of magic. In het Grieks betekent Katara ‘vloek’, in diverse andere talen verwijst het naar watervallen. Samen staat de naam Katara voor de betovering van water. Het klimkasteel, de airtrampolines en de kids survival krijgen geen aparte naam.

Met de opening van de Magische Vallei, voegt Toverland 4 hectare toe aan het bestaande park. In totaal is €14 miljoen geïnvesteerd in het omvangrijke project. De Magische Vallei is een oase van groen met sierlijke vijvers, indrukwekkende rotsformaties en metershoge watervallen. De grootste waterval is 9 meter hoog en 25 meter breed. Er zijn ruim 60.000 planten geplant en er werd 2800 ton aan echt gesteente uit een Duitse steengroeve gehaald. Voor een optimale beleving heeft Toverland meer dan 2 uur aan betoverende muziek laten componeren.

Volgens Jean Gelissen, eigenaar van Toverland, betekent de Magische Vallei een grote sprong voorwaarts in de ontwikkeling naar een toonaangevend themapark. ‘Met een breed aanbod aan attracties voor het hele gezin en thematisering van topniveau, zetten we het park stevig op de kaart. Wij zijn er van overtuigd dat Nederlanders, Belgen en Duitsers in een straal van ruim 100km rond het park ons zullen weten te vinden.’ Toverland verwacht dit jaar ruim 600 duizend bezoekers te trekken, ongeveer 100 duizend meer dan vorig jaar. De komende jaren wil het park verder groeien richting 1 miljoen bezoekers.

   

2013-03-Toverland420

Meer informatie op: www.magischevallei.nl