Belgisch pretparkseizoen gaat van start

Wat brengt 2019?

Op 6 april gaan de meeste poorten van de Belgische parken opnieuw open.
Wat mag je verwachten in Bellewaerde, Bobbejaanland, Boudewijn Seapark, Plopsaland De Panne en Walibi Belgium?

Bellewaerde

Bellewaerde is een uniek park in België: het is enerzijds een pretpark, maar tegelijk ook een dierenpark. Het geheel bevindt zich in de mooie natuur van de Westhoek. Het park is vooral gericht op gezinnen, met een mooi aanbod aan attracties.
Het park heeft enkele unieke attracties waardoor een bezoekje aan Bellewaerde net weer anders is… Zo is er Dawson Duel, een zogenaamde duellerende alpine coaster, Huracan is een half-indoor achtbaan die heel leuk is voor het ganse gezin, afkoelen doen we best in Begal Rapid River of Niagara, een unieke attractie voor België. Daarnaast zijn er de klassiekers zoals de boomstammetjesattractie River Splash, de achtbaan Boomerang (de allereerste trouwens van dit type dat in Europa te vinden is), het draaiende huis van Houdini of de vrijevaltoren Screaming Eagle om de stembanden op te warmen. 
Daarnaast zijn er de unieke Benghal Express, een trein die je voorbij de leeuwen en tijgers brengt, of de avontuurlijke boottocht doorheen de natuur van Jungle Mission.
Heel leuk en absoluut de moeite waard zijn de verschillende voedermomenten en de dierentrainingen die worden ingelast. Ga dus zeker eens langs bij de olifanten of het amoerluipaard.
De nieuwe stunt and dive show Lumberjack Festival is alvast ook een aanrader.
Elk jaar opnieuw vormt het Halloweenseizoen 1 van de hoogtepunten van het jaar. Net als de Zomernocturnes is het park dan later geopend. 

Bellewaerde biedt verschillende mogelijkheden om te eten, waaronder 2 self-service restaurants, 2 hamburger restaurants en verschillende kleinere kiosken. In Texas Grill kun je genieten van heerlijke burgers of een stukje vlees, terwijl je in de Carrousel dan weer terecht kunt voor lekkere vol-au-vent. Vlak naast Carrousel ligt ook Kids Park, waardoor de kinderen kunnen genieten van attracties terwijl de ouders genieten van wat lekkers…

Opening: zaterdag 6 april

Nieuw 2019: 
Lumberjack Festival is de nieuwe show van het park. De ingang bij het Mexicogebied is ook helemaal vernieuwd.
Grootste nieuwigheid echter is Bellewaerde Aquapark: een volledig nieuw waterpretpark verrijst net naast het pretpark. Het nieuwe waterpark biedt attracties voor jong en oud, spanning en rust. De opening is gepland in het voorjaar van 2019. Het park investeert 17 miljoen Euro in het nieuwe complex.

Tickets:
Volwassene: 32 Euro
Kind (1m00-1m40): 28 Euro
Kind (<1m00): gratis
Parking: 8 Euro
Online voordeel via de website van Bellewaerde doorheen het seizoen

Bereikbaarheid:
Bellewaerde bevindt zich niet ver van de autosnelweg A19 (Kortrijk-Ieper).
De trein is ook een mogelijkheid: reis naar Station Ieper en neem vervolgens Lijnbus 84 tot aan de ingang van het park.

Website: www.bellewaerde.be

20190405 Bellewaerde

Bobbejaanland

Bobbejaanland in de Antwerpse Kempen is een attractiepark waar ieder lid van het gezin zijn of haar gading kan vinden. Al enkele jaren zet de directie sterk in op beleving en het creëren van zones in het park, en in 2019 zal die lijn verder worden doorgetrokken.
Het attractieaanbod in Bobbejaanland is zeer uitgebreid en gevarieerd: het park heeft verschillende achtbanen zoals Typhoon, Revolution/Mount Mara, Dreamcatcher, Naga Bay,… In 2019 komt daar nog een spectaculaire triple coaster bij. In Indiana River en El Rio kunnen de mensen dan weer de nodige afkoeling vinden. Uitwaaien doe je dan weer in de nog steeds spectaculair ogende Sledgehammer, een thrill ride die nog steeds vele harten sneller doet slaan. 
Ben je gek van beleving, dan zijn The Forbidden Caves, El Paso of Nightmare Motel (extra 5 Euro) leuke aanraders.
Kinderen kunnen dan weer hun hartje ophalen in Wondergarden, terwijl de ouders genieten van een terrasje of in Kinderland, ideaal bij frisser weer. 
Bobbejaanland is overigens nog het enige pretpark in België waar een groot reuzenrad staat.
Vele fans kijken ook elk jaar weer uit naar het Halloweenseizoen. Het park weet de bezoeker toch vaak te verrassen met een vernieuwend idee of een verrassende show. Benieuwd alvast naar de editie dit jaar…
Op gebied van restaurants in Bobbejaanland, raden we met kinderen The Lake House aan: terwijl je op het terras geniet van je dessertje, kunnen de kids spelen in Wonder Garden. De hamburgers in Mc Monkey zijn ook een aanrader. Populair zijn de pizza en pasta in Santa Fe in het Cowboy Dorp. Verder zijn er diverse kiosken, die afhankelijk van de drukte open zijn. Tijdens Halloween komen er soms ook leuke extraatjes bij.

Opening: zaterdag 6 april

Nieuw 2019: 
Bobbejaanland zal bij opening van het seizoen een heel gebied getransformeerd hebben (Typhoon en Slede Hammer) in Land of Legends.
Hier komt ook een nieuwe spectaculaire achtbaan, Fury, waarbij je driemaal gelanceerd wordt…
De concepten ogen bijzonder veelbelovend. De achtbaan zal pas in juni 2019 geopend worden.

Tickets:
Volwassene: vanaf 36 Euro
Kind (1m00-1m40): vanaf 31 Euro
Kind (<1m00): gratis
Parking: 10 Euro
Groot online voordeel via de website van Bobbejaanland indien je ticket boekt voor een bepaalde dag

Bijzonderheid:
Honden zijn welkom (3 Euro inkom). Ze mogen in geen enkele attractie, winkel of horecazaak, en moeten aan de leiband blijven.

Bereikbaarheid:
Bobbejaanland is bereikbaar via de E34 (Antwerpen-Turnhout) of E313 (Antwerpen-Hasselt). De route is goed bewegwijzerd.
De trein is ook een mogelijkheid: reis naar het Station in Herentals en neem vervolgens Lijnbus 215 tot aan de ingang van het park.

Website: www.bobbejaanland.be

20190405 Bobbejaanland

  

Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark nabij Brugge is het enige park in België waar de bezoekers kunnen genieten van een dolfijnenshow, Moana’s Blue World. Het park slaagt erin om op een educatieve manier een demonstratie te geven van deze populaire zeezoogdieren.
Ook de zeeleeuwen spelen een belangrijke rol in Boudewijn Seapark. 
Hoewel de hoofdattractie van het park zonder enige twijfel de dolfijnen zijn, kunnen de kinderen hier zich ook een ganse dag amuseren. Zo is er Orca Ride, de enige achtbaan van het park, maar wel een bijzonder leuke voor jong en oud. De Piratenboot Sancta Maria, de vele speeltuinen en Bobo’s Indoor bieden alvast ook veel fun voor de kinderen. Bij warm weer is afkoelen in Bobo’s Aquasplash met haar 8 glijbanen en de grote Splash Emmer een leuke tip.
Op gebied van restaurants zijn Seaside Restaurant, waar je een uitgebreid aanbod hebt, en Mac Dolphin Restaurant goede keuzes.

Opening: zaterdag 6 april

Tickets:
Volwassene: 27 Euro
Kind (1m00 tot en met 11 jaar): 23 Euro
Kleuter (0m85 – 0m99): 9,50
Peuter (<0m85): gratis
Parking: 8 Euro
Er is online voordeel via de website van Boudewijn Seapark

Bijzonderheid:
Er zijn mogelijkheden om dichterbij de dieren te komen: fotosessies, in het water met de dolfijnen tot zelfs een dolfijnenkamp.

Bereikbaarheid:
Boudewijn Seapark is bereikbaar via de E40, afrit 8 (Brugge). De route is goed bewegwijzerd.
De trein is ook een mogelijkheid: reis naar het Station in Brugge en neem vervolgens Lijnbus 7 of 17 tot aan de ingang van het park.

Website: www.boudewijnseapark.be

20190405 BoudewijnSeaPark

 

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne bevindt zich aan onze Belgische kust en is vooral een paradijs voor gezinnen met kinderen. Het park vindt zijn inspiratie in de vele figuren die Studio 100 rijk is. Het park heeft dan ook een bijzonder mooi aanbod aan attracties die elk refereren naar één van deze Studio 100 helden. 
De misvatting over Plopsaland is dat het een kinderpark is, maar het park herbergt enkele pareltjes van attracties die net bestemd zijn om buiten de lijntjes van het doelpubliek te kleuren. Denk aan de bijzonder intense lanceerachtbaan Anubis the Ride. Ook attracties als de waterachtbaan Supersplash, de houten achtbaan Heidi the Ride, Rox-Flyer en de Grote Golf zijn toch best pittige en unieke attracties voor Vlaanderen.  
Het park investeert ook elk jaar opnieuw in nieuwe attracties of vernieuwingen en dat is ook dit jaar niet anders: zo krijgt K3 een zone en komen de dino’s naar Plopsaland De Panne.
Het park heeft een enorm uitgebreid en gevarieerd aanbod om de kinderen de dag van hun leven te doen beleven. Zelfs bij minder weer is een bezoek absoluut de moeite waard: bij een spatje regen kun je al snel schuilen in Mayaland Indoor of een boottocht maken in het Bos van Plop. Tussendoor kun je dan nog snel binnenwippen bij FC De Kampioenen. 
Heb je geen problemen met vochtigheid dan zijn de Dansende Fonteinen en Wickie the Battle alvast leuke uitdagingen.
In Plopsaland De Panne kun je bijzonder goed tafelen. In het Kasteel van Prinsessia wordt je aan tafel bediend, het enige pretparkrestaurant in België waar dit mogelijk is. Bij Mr. Spaghetti en Maya’s Restaurant is het ook likkebaarden, net als bij Piratengrill. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bij Panos een broodje te bestellen.
Eén van de sterke punten van Plopsaland zijn de verscheidenheid aan diverse shows en evenementen, het ganse jaar door. Als abonnementhouder heb je hier natuurlijk enorm veel plezier aan, maar ook de bezoeker zal hierdoor elk bezoekje weer anders ervaren.

Opening: zondag 7 april (6 april uitverkocht)

Nieuw 2019: 
Plopsaland opent in het voorjaar de nieuwe K3 zone, waarbij de oudste achtbaan in het park, Rollerskater, geherthematiseerd wordt tot de K3 Roller Skater. 
Ook nieuw zijn de Boomstammetjes die niet meer doorheen het Kasteel van Koning Samson zullen varen, maar een sprong in de tijd maken naar het tijdperk van de dino’s. De attractie krijgt de naam Dino Splash en zal vanaf de zomer opnieuw opengaan. In 2020 zal de attractie helemaal afgewerkt open zijn voor het publiek.

Tickets:
Volwassene en kinderen vanaf 1m: 36,99 Euro
Kind (0m85-0m99): vanaf 12,5 Euro
Kind (<0m85): gratis
Parking: 10 Euro
Geen online voordeel via de website van Plopsa

Bereikbaarheid:
Plopsaland De Panne is eenvoudig bereikbaar via de E40. Let wel op files aan de afrit van Jabbeke (soms tot half uur verlies).
De trein is ook een mogelijkheid: reis naar het Station in De Panne en wandel verder tot aan de ingang van het park, via een speciaal wandelpad.
Ook bereikbaar via de kusttram

Website: www.plopsaland.be

20190405 PlopsalandDePanne

Walibi Belgium

Het Belgische Walibi park zit in een transformatieperiode, waarbij het park quasi volledig onder handen wordt genomen. Hierbij worden bestaande attracties en infrastructuur grondig vernieuwd en worden de bezoekers verwend met nieuwigheden. 2019 vormt geen uitzondering met een nieuwe kinderachtbaan en een nieuwe familieattractie.
Het huidige attractieaanbod is gevarieerd, al staat Walibi vooral bekend voor haar attracties met hoog adrenalinegehalte. De houten achtbaan Weerwolf, de overdekte lanceerachtbaan Psyke Underground, de hangende looping coaster Vampire, de vrijevaltoren Dalton Terror en de onder awards bedolven splash coaster Pulsar, om maar enkelen op te noemen, zijn attracties die vooral het jeugdige publiek aantrekken. Maar ook het familieaanbod is best mooi te noemen, met de achtbaan Calamity Mine, de waterattracties Radja River en Flashback of de schietattractie Challenge of Tutankhamon. 
Ook voor de kinderen zijn er enkele zones, al blijft de perceptie vooral hangen dat Walibi eerder het meest spectaculaire park is van België. 
Een extra troef is het naast gelegen zwemparadijs Aqualibi.
In het midden van het park zijn er verschillende eetmogelijkheden, waardoor het gemakkelijk is om in een gemengd gezelschap te voldoen aan ieders wensen: zo is er de eerder klassieke buffet-selfservice keuken van Country Cantina of de fastfood lekkernijen van Dalton Burger. Hou je eerder van Italiaans dan is Pizza Solo misschien wel jouw favoriete bestemming. Verder zijn er nog vele mogelijkheden voor de kleine of de grotere honger om snel binnen te spelen.
In Oktober is het alle hens aan dek want dan start het Halloweenseizoen in Walibi. Overdag is het park nog relatief veilig voor de bange zieltjes, maar eens de duisternis inslaat is het pure horror wat er op de bezoekers afkomt. 

Opening: zondag 7 april (6 april uitverkocht)

Nieuw 2019: 
Een primeur voor België wordt de Family Popcorn Shooter ‘Popcorn Revenge’ van het Belgische bedrijf Alterface. De attractie is een technologisch pareltje met heel wat oog voor detail.
De jongste bezoekers krijgen een instapcoaster: Fun Pilot. Hiermee zetten de kids hun eerste stappen om zo uit te groeien tot heuse achtbaanfanaten.
Er komen niet alleen twee nieuwe attracties, ze komen ook nog in twee volledig vernieuwde zones te liggen: Popcorn Revenge bevindt zich in ‘Karma World’ en Fun Pilot opent in ‘Fun World’.
De bedoeling is dat alle nieuwigheden in de loop van de lente klaar zijn.

Tickets:
Volwassene: 39,5 Euro
Kind (1m00-1m40): vanaf 34,5 Euro
Kind (<1m00): gratis
Parking: 10 Euro
Online voordeel doorheen het jaar: grotere korting op rustige dagen

Bijzonderheid:
In Walibi kun je een Speedy Pass (of 4x pass) tegen betaling aanschaffen en daarmee wachtrijen vermijden.

Bereikbaarheid:
Walibi ligt vlakbij de E411 (Brussel-Namen), afrit 6. 
De trein is ook een mogelijkheid: reis naar station Bierges-Walibi, op 150 m van de ingang van het park.

Website: www.walibi.be

20190405 WalibiBelgium