Parc Bagatelle

 

Parc Bagatelle is een gezellig parkje in Frankrijk, dat niet ver gelegen is van de Belgische grens. Het bevindt zich in de regio van Pas-de-Calais, niet ver van Merlimont en Le Touquet, vlakbij de Franse kust.

Parc Bagatelle

Classificatie

  • Pretpark

Inkom-tarieven

  • volwassene: 19,50 Euro
    kind (1,0m - 1,4m): 16,50 Euro
  • abonnement: 56 Euro

Bookings_PasDeCalais300

Parken in de buurt

  • Dennlys Parc (42 km)
  • Bel Parc (53 km)
  • Flamingo Park (86 km)

Routeplanner


 

Het familiepark heeft een waaier aan verschillende attracties, al zijn er niet meteen hoge adrenaline attracties te ontdekken in dit toch wel knusse park.

Het park bestaat reeds sinds 1955 en heeft een lange geschiedenis achter de rug, waarbij verschillende accenten werden gelegd doorheen die periode. Hierdoor ontstaat er een grote diversiteit die in het park aanwezig is, met enkele verouderde, charmante attractie en enkele mooi gethematiseerde nieuwe attracties. Zo zijn er nabij de inkom de excentrieke fietsen of de mini-golf die vanuit de beginperiode dateren, er is een Far West gedeelte, dat vooral in de jaren ’80 werd uitgewerkt met een mooie trein. Ook werd er in die periode de wildwaterbaan geopend, een monorail en ook de achtbaan la Mine d’Or. Deze laatste achtbaan werd in 2006 herschilderd en kreeg de naam Bouzouc mee, verwijzend naar een draak uit de 12e eeuw, die de regio van Gilles de Chin terroriseerde. Hiernaast zijn er nog twee andere achtbanen aanwezig in het park: Spirale des Dunes, een kinderachtbaan (voorheen Wapiti) en Ragondinque, een bekend uitziende spinning Mouse coaster, zoals die vaak op kermissen te ontdekken is.

De mooiste attractie in het park is zonder twijfel Le Raft, een wilde rivier die een mooi thema meekreeg. Het park is ondertussen in handen van Compagnie des Alpes, net zoals Parc Astérix en Walibi.