OzIris

2013-08-OzIris

Op 7 april 2012 opende OzIris in het Franse Parc Astérix. De achtbaan gooide meteen hoge ogen...

Parc Astérix

Parc Astérix - contactgegevens

BP8,
60128 Plailly
FRANKRIJK
Tel. +33 344 62 31 31
http://www.parcasterix.fr


Classificatie pretpark

Themapark

Parc Astérix is één van de Franse topparken. Het biedt een gevarieerd aanbod aan voor jong en oud, met fantastische rollercoasters, spectaculaire waterattracties, leuke draaimolens en een hele rits andere attracties die zich vaak onderscheiden van een doorsnee park.

Omwille van de nabijheid van de metropool Parijs, is het vaak bijzonder druk in het park. Gelukkig zijn er naast de attracties ook bijzonder mooie shows te bewonderen.

Eén dag lijkt soms wel wat kort om van al dat moois goed te genieten. Ook de nabijheid van Parijs of Disneyland Resort Paris, zijn misschien extra argumenten om een lang weekend te overwegen.

Parc Astérix - Praktisch

Voor gedetailleerde gegevens verwijzen we voort naar de officiële website van het park.
Parkworld.be is niet verantwoordelijk voor plotse wijzigingen m.b.t. prijzen. Informeer ons gerust, en wij passen de prijzen zo snel mogelijk aan op onze website.

Hoe het allemaal begon in Parc Astérix

Parc Astérix is een themapark rond de striphelden Asterix en Obelix, dat gelegen is ten noorden van Parijs, langsheen de A1 richting Lille. Het opende haar deuren in de lente van 1989. Vier jaar eerder werd de vennotschap reeds opgericht en begonnen alle voorbereidingen. De eerste werken begonnen reeds in 1987.

Parkworld over Parc Astérix

Onder de loep


Parc Astérix mag qua bezoekersaantallen onderdoen voor Disneyland Resort Paris, het park is steevast vrij druk bevolkt met bezoekers. Dit komt enerzijds omwille van de vele goede en knappe attracties, anderzijds omdat het park ook leuke shows aanbiedt in een mooi decor. Het concept bovendien is fantastisch uitgewerkt, en bevat ook nog eens een vleugje humor.