Disneyland Paris

Disneyland Paris is de populairste pretparkbestemming in Europa. Het resort bestaat uit twee pretparken, een Disney Village met restaurants, winkeltjes en avond-entertainment, en een hele rits hotels.

Parkworld over Disneyland Paris

 

2009-11-dlrpDisneyland Paris is Europa's drukst bezochte park. Het park is het ganse jaar geopend en biedt per seizoen fantastische events aan. Het lijkt haast wel een sprookje...

 

Indiana Jones et le Temple du Péril (Disneyland Park)

2010-02-DLP-IJ

Indiana Jones et le Temple du Péril is niet meteen de meest begeesterende achtbaan die er bestaat, maar toch is deze achtbaan een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Disney: deze achtbaan was immers de eerste met een looping in een Disney-park.

Hoe het allemaal begon in Disneyland Paris

Het Disneyland Park in Europa is het oudste park van Disneyland Paris, gelegen in Marne-la-Vallée, een gebied dat ten oosten van Parijs is gesitueerd. Het parkencomplex zag het levenslicht op 12 april 1992, toen onder de naam Euro Disney. Euro Disneyland veranderde twee jaar later op 1 oktober in Disneyland Paris. Toen op 16 maart 2002 het Walt Disney Studios Park opende, werd de naam van het resort aangepast tot Disneyland Resort Paris.

Toy Story Playland

2009-10-ToyStory
Wat lange tijd een gerucht was, of zelfs een stille wens, wordt in 2010 werkelijkheid: Toy Story Playland komt naar Disneyland Resort Paris, meer bepaald in het Walt Disney Studios Park. Dit nieuwe themagebied zal uiteraard draaien rond de verschillende cartoonfiguren uit de animatiefilm Toy Story.