Phantasialand, een kennismaking

Phantasialand is de afgelopen jaren een heuse opmars begonnen in het Europese pretparkenlandschap. Verouderde attracties hebben plaatsgeruimd voor wereldattracties, geschikt voor jong en oud, of gericht naar een welbepaald doelpubliek.

Hoe het allemaal begon in Phantasialand

Het Duitse park Phantasialand is de afgelopen jaren bijzonder populair geworden door hun grootse investeringen. Het pretpark nabij Bruhl heeft er dan al meer dan 40 jaar opzitten. In 1967 werd het park geopend. Phantasialand is een idee van Gottlieb Löffelhardt en Richard Schmidt. Als lokatie werd een voormalig bruinkoolsite gekozen. Richard Schmidt was een Duitse poppenmaker, die al enkele TV-opdrachten op zijn CV had staan, en hij zocht een lokatie om via een sprookjesbos zijn poppen aan de wereld te kunnen tonen.

Fantissima

2010-09-PHL-Fantissima

Vanaf 16 September 2010 is het weer zover en zal het publiek in het Duitse toppark Phantasialand gecharmeerd worden door maar liefst 30 artiesten uit acht verschillende landen en vier continenten in het Fantissima theater.
 

Black Mamba (Phantasialand)

2011-09-BlackMambaPhantasialand is sinds 2000 bijzonder vernieuwend geweest en één van de belangrijkste verwezenlijkingen is toch wel Black Mamba, een spectaculaire achtbaan, die door vele fans aanzien wordt als één van de betere inverted achtbanen in haar soort.

Parkworld over Phantasialand

2011-10-PHL-Parkworld

Phantasialand is een park met een hele geschiedenis achter zich, waarbij het park zich de laatste jaren steeds sterker is gaan profileren als modern themapark met bijzonder unieke en goede attracties, zoals Black Mamba, River Quest, Talocan, Wuze Town, Mystery Castle, en sinds kort Maus au Chocolat...

Meer artikelen...

  1. Maus au Chocolat