Ammolite in Europa-Park behoudt 2 Michelinsterren

Sinds 2014 twee sterren-restaurant

Het klinkt een vreemde combinatie: een sterren-restaurant in een pretpark, maar het is wel degelijk waar: de Michelingids bevestigt opnieuw 2 sterren voor Europa-Park, het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken...

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant "Ammolite" van Europa-Park op 26 februari j.l. twee Michelin-sterren. Het restaurant maakt deel uit van het themahotel “Bell Rock” en behoort daarmee tot de 48 beste restaurants in Duitsland. Enkele maanden geleden kende restaurantgids Gault & Millau ook opnieuw 17 van 20 mogelijke punten toe.

20190313 EP Michelinster1200800 1

In 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”.
Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Het fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen.
Amper een jaar later werd de keuken met een Michelin-ster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.

20190313 EP Michelinster1200800 2

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok Peter Hagen-Wiest heeft al die jaren het constante niveau weten vast te houden.
Hij zegt hierover: "Deze bevestiging motiveert ons om op de ingeslagen weg verder te gaan. We hebben ons de afgelopen jaren verder ontwikkeld. In vergelijking met de start zijn we preciezer, verfijnder maar tegelijkertijd ook iets gedurfder geworden".
Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park en verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie, is trots op de verrichtingen van het "Ammolite"-team: "In het begin geloofde niemand in een restaurant van een hoog niveau bij een attractiepark. Deze sterren en punten bewijzen dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar met z'n allen naar toe werkt."

20190313 EP Michelinster1200800 3

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland.
In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo'n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen.
Eind mei opent een nieuw themahotel met een tweetal nieuwe restaurants. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.