Parkworld over Toverland

NL_Toverland320240
Parkworld.be waardering
  • indoor-en outdoor park
  • ganse jaar open
  • Troy en Boosterbike als "must do" attracties
  • op drukke dagen oncomfortabel in indoorhal
  • Veelbelovend park, aanrader om te bezoeken

Een bezoekje brengen aan Attractiepark Toverland met de ganse familie, is een absolute aanrader. Het attractiepark heeft twee grote indoor-hallen, waar verschillende attracties staan opgesteld voor jong en oud, en waar de jongsten onder ons zeker zullen genieten van de show.

Bij het binnenkomen van de eerste hal, zijn het vooral de klimberg en de kettingmolen Sim Sa La Swing, die in het oog vallen. Een pad leidt de bezoeker langsheen enkele leuke kinderattracties zoals Tea Cups, Aqua Snake, Toverhuis,… naar Boomerang. Deze familieachtbaan van Vekoma is een echte junior coaster, geschikt voor de jonge bezoekers vanaf 90 cm. Deze baan reist langsheen enkele attracties en zijn voor de jonge telgen zeker een groots avontuur.

De thrillseekers zullen mogelijk meteen doorstappen naar hall 2, Magic Forest, waar in de verste uithoek een doorsteek naar buiten is om Boosterbike te temmen. Deze achtbaan maakte in 2004 zijn wereldpremière in Toverland. Het is een gelanceerde achtbaan, waarbij vooral de coastertrein bijzonder specifiek is: men zit namelijk op een moto. Uiteraard wordt de bezoeker goed beveiligd alvorens de moto optrekt tot zo’n 75 km/u. Al moet gezegd dat het toch niet geheel comfortabel aanvoelt om twintig ritjes na elkaar te maken.
Uiteraard is deze achtbaan niet te vergelijken met lanceerachtbanen zoals Furious Baco in Port Aventura of Rita in Alton Towers, daarvoor is Boosterbike iets te tam, toch is het leuk baantje dat voor de jonge pubers kan dienen als een opstapje naar een niveau hoger, en voor doorwinterde fans, is het gewoon pure fun.

Bij warm weer is Backstroke the place to be. Deze waterbaan is heeft twee drops in het water om af te koelen, een kleine, achterwaartse en een in het buitengebied een grote drop. Deze boomstammekes-attractie had in 2005 een incident, omwille van het waterpeil dat te laag stond, hierdoor verliet een bootje de baan na de drop. Gelukkig bleken de gevolgen niet al te erg, en werd de attractie snel aangepast en gehercertifieerd.

In de hal kan men ook instappen voor Woudracer, een superleuke powered bobbaan van het Duitse bedrijf Wiegand. Het grootste deel van het traject bevindt zich buiten. Het is een attractie die in onze regio niet echt te vinden is, maar die wel garant staat voor puur plezier: de bezoeker kiest zelf de snelheid van de bob, die dan over het traject raast. Uiteraard raden we u aan om “alles te geven”.

Sinds enkele jaren heeft Toverland een hele goede reden om het park te bezoeken: Troy. Voor velen één van de beteren in Europa. Wij houden het op de beste achtbaan van de Benelux. Op dit moment is de fabrikant van Troy overigens enkele kilometers verder bezig met een nieuw project in Efteling: Joris en de Draak. Toch lijken de statistieken te verklappen dat de positie van Troy zal behouden blijven. De baan is voor een houten achtbaan bijzonder comfortabel. Het ganse traject door houdt de trein zijn snelheid goed vast, wat airtime oplevert op sommige heuveltjes. Al zijn de belangrijkste troeven toch wel de leuk en onverwachte wendingen van de baan zelf.

Met de bouw van Troy is niet alleen een nieuw groot gebied buiten aangewend, maar heeft Toverland nadrukkelijk zijn opmars ingezet als één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse pretparkenmarkt. En met een goede visie van de directie zou het park nog aardig kunnen verrassen. Wij kijken nu alvast uit wat de toekomst brengt, en in tussentijd genieten we toch steeds van elk nieuw bezoek aan het park.
Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner