Maximus’ Blitz Bahn

Nieuwe Bobkart in Toverland

In het Nederlandse Attractiepark Toverland is het zomerseizoen afgelopen weekend van start gegaan. En sinds dit seizoen moet je vanuit Belgie niet heel ver rijden om Oostenrijkse lucht op te snuiven, want een deel van Magic Forest is ondergedompeld in Oostenrijkse sferen. Het nieuwe themagebied herbergt ook een nieuwe attractie, namelijk Maximus’ Blitz Bahn.

Deze nieuwe attractie is een bobbaan waarbij de bezoeker zelf de snelheid kan regelen. Tot voor kort had het populaire Nederlandse familiepark een soortgelijke attractie in haar aanbod, Woudracer, maar die attractie werd helemaal vervangen door een nagelnieuwe Bobkart-baan van dezelfde fabrikant, Wiegand. Behalve een nieuwe layout is vooral het station een opzienbare verandering. De wachtrij is immers een ontdekkingsreis doorheen het woonhuis van Maximus Müller, een excentrieke uitvinder. Via een filmpje krijg je een idee hoe zijn familie eerder gekke uitvindingen hebben ontworpen, zoals een ocopus-helicopter of de boomfiets. De woonkamer, de interactieve WC, de telefoon,… het draagt allemaal bij dat wachten niet persé saai moet zijn. Met een theoretische capaciteit van 700 bezoekers per uur, valt het wachten best wel mee.

De baan is helemaal overdekt nu, wat de ritervaring tijdens regenachtige dagen drastisch verbetert. De mooi uitgewerkte bob-vehikels halen een snelheid van 45 km/u. De rit begint al bijzonder leuk net nadat men is ingestapt. Rookwolken betekenen het startsein van je rit, die doorheen een tunnel leidt, vol flitsende verlichting. Daarna volgt een buitengedeelte dat overdekt is. Bruggetjes, snelle bochten, plezierige hobbeltjes… ze dragen allemaal bij tot een leuke ervaring voor de bezoeker.

20150331 Toverland180“De nieuwe attractie en de thematiseringsverbeteringen zijn een grote stap in het aanpakken van de Magic Forest hier in Toverland.”, aldus Tom Bouwens, woordvoerder van Attractiepark Toverland. “De nieuwe attractie is overdekt, waardoor we in de toekomst bij ons winterseizoen, dat start vanaf 9 november, ook de tweede hal kunnen openstellen. Het winteraanbod zal hiermee twee keer zo groot worden”.

Tom was alvast ook heel trots dat de nieuwe attractie bij het zomerseizoen kon opengaan: “Iedereen heeft enorm hard moeten doorwerken, maar het resultaat is echt prachtig. Nu zijn het nog enkele kleine afwerkingen waar we ons op richten, waaronder de on-ride muziek. Leuk bij deze attractie is de speciale Milka-shop, met allerlei chocolade producten. Voor de avonturiers is er binnenkort ook de mogelijkheid om na afloop van de rit te zien welke rondetijd hij heeft neergezet. De gereden rondetijd kan men dan vervolgens, met de actiefoto van de Blitz Bahn, op een speciale website invoeren. De snelste gasten kunnen leuke prijzen winnen. Vanaf de maand mei zal Maximus Müller ook komen opduiken tijdens de drukkere dagen.”

Om de sfeer met Oostenrijk extra kracht bij te zetten is er vlakbij nu ook een Biergarten te vinden, ideaal voor de minder avontuurlijke bezoekers die liever genieten met een hapje of drankje. Ook de mooie paardenmolen Karussell is van buiten naar binnen verhuisd en sluit mooi aan bij het nieuwe gedeelte.

Attractiepark Toverland is ook buiten het zomerseizoen bijna dagelijks geopend, met een ruim binnenaanbod. Het park heeft talrijke leuke attracties die in twee grote indoorhallen te vinden zijn. Tijdens de zomer kunnen de bezoekers genieten van het buitengedeelte, waaronder de Magische Vallei, een prachtig stukje pretpark, vol sfeer en met bijzonder leuke familieattracties. Het park heeft met Troy en Boosterbike ook twee spannende achtbanen in haar aanbod. Het pretpark is ideaal voor een bezoek met de familie met enkele stoere attracties maar ook verschillende kindvriendelijke avonturen. Kortom Attractiepark Toverland is een bijzonder veelzijdig park, op ongeveer anderhalf uurtje rijden vanuit Antwerpen.

Meer informatie is te vinden via: www.toverland.be
Via hun Facebook-bladzijde kan men geregeld leuke acties aantreffen: https://www.facebook.com/AttractieparkToverland

Technisch fiche:
Maximus’ Blitz Bahn
Start constructie: december 2014
Opening: 28 maart 2015
Lengte: 512 meter
Max Snelheid: 45 km/u
Capaciteit: 700 personen per uur
Constructeur: Wiegand
Aandrijving: via driefasenmotor (tot 6kW)

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner