Hoe het allemaal begon in Toverland

Attractiepark Toverland, gelegen in Sevenum, is een grotendeels overdekt pretpark toen het in april 2001 de deuren opende. Het park is gelegen in het landelijke gebied “Park de Peelbergen”, een bosrijke omgeving in Nederlands Limburg. Aan de wieg van het ontstaan van Toverland staan Jean Gelissen sr en Caroline Maessen, broer en zus. Op dit moment is Jean Gelissen jr de directeur van het park.

History_Toverland
 

Bij de opening van het park in 2001, bestond het park uit 1 indoor hal, het Land van Toos, en een buitengedeelte, de zogenaamde Tovertuin. De hal was een verzameling van allerlei kinder- en familieattracties, met als hoogtepunt toch wel Boomerang, een familie-achtbaan.

Het park begon dus bescheiden, en breidde in 2004 een eerste maal uit met een nieuwe hal, Magic Forest, dat ondertussen Wunderwald noemt.
Een bijzonder leuke wildwaterbaan, Backstroke, was hier de hoofdattractie (ondertussen herdoopt tot Expedition Zork). Een andere populaire attractie van Toverland vindt zijn station in deze hal, met name Woudracer. Deze werd later helemaal heropgebouwd als Maximus' Blitz Bahn in 2015. In het buitengedeelte pakte Toverland uit met een wereldprimeur: Booster Bike. Deze unieke achtbaan van het Nederlandse achtbanenbedrijf Vekoma is een gelanceerde achtbaan, die de achtbaantrein in vorm van moto’s katapulteert naar een snelheid van bijna 75 km/u.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Toverland is 2007 toen het park Troy liet bouwen door GCI, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van houten achtbanen.

In 2013 werd het park fors uitgebreid met een groot buitengebied: de Magische Vallei. Deze nieuwe wereld wordt bewoond door het magische volkje, de Dwervels. Met de opening van de Magische Vallei werd het attractieaanbod fors uitgebreid met maar liefst acht nieuwe attracties. Blikvangers waren de spinning coaster Dwervelwind en de wildwaterbaan Djengu River.

In 2018 transformeerde het park door een volledig nieuw entreegebied te openen, Port Laguna, en ook werd een nieuwe magische wereld geopend voor het publiek: Avalon. In deze wereld, waar Merlijn het voor het zeggen heeft, kunnen de bezoekers op zoek gaan naar het eeuwige leven in Merlin's Quest. Maar de absolute blikvanger hier is de spectaculaire wing coaster Fēnix...

   

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner