Hoe het allemaal begon in Toverland

Attractiepark Toverland, gelegen in Sevenum, is een grotendeels overdekt pretpark toen het in april 2001 de deuren opende. Het park is gelegen in het landelijke gebied “Park de Peelbergen”, een bosrijke omgeving in Nederlands Limburg. Aan de wieg van Toverland staan Jean Gelissen en Caroline Maessen, broer en zus. Jean is eigenaar van het park, Caroline heeft als directeur momenteel de dagelijkse leiding van het park in handen.

History_Toverland

Bij opening bestond het park uit 1 indoor hal, het Land van Toos, en een buitengedeelte, de zogenaamde Tovertuin. De hal was een verzameling van allerlei kinder- en familieattracties, met als hoogtepunt toch wel Boomerang, een familie-achtbaan.

Het park begon dus bescheiden, en breidde in 2004 een eerste maal uit met een nieuwe hal, Magic Forest. Hier konden de bezoekers genieten van een leuke waterbaan, Backstroke, een spannende aangedreven rodelbaan, Woudracer, maar vooral met een wereldprimeur: Booster Bike. Deze unieke achtbaan van het Nederlandse achtbanenbedrijf Vekoma is een gelanceerde achtbaan, die de achtbaantrein in vorm van moto’s katapulteert naar een snelheid van bijna 75 km/u.

Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Toverland is 2007 toen het park Troy liet bouwen door GCI, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van houten achtbanen.
 
Toekomst

{module 120}

Ook naar de toekomst toe blijft het park investeren: 2011 zou fase 3 van het ontwikkelingsplan in werking treden, met de bouw van een nieuwe hal. Die zou het pretpark bijna verdubbelen in grootte! Vele geruchten doen de ronde over spectaculaire achtbanen die het park zouden sieren, ook de directie heeft dit in hun achterhoofd, maar tot nu toe is het voor de bezoeker nog koffiedik kijken wat die toekomst zou inhouden.