Port Laguna en Avalon open voor publiek

Toverland opent grootste uitbreiding in geschiedenis

Het Nederlandse Attractiepark Toverland opende op 5 juli 2018 het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Het is meteen de grootste uitbreiding in de geschiedenis van het park.

20180807 Toverland180Toverland is zo maar eventjes anderhalve keer groter geworden: er werd met 7 hectare uitgebreid. In totaal werd er 35 miljoen Euro geinvesteerd. Het park kreeg een volledig nieuw inkom gebied dat nu outdoor gelegen is: Port Laguna. Port Laguna is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Magie staat in dit mediterrane entreegebied centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. Aan de boulevard liggen shops, horecapunten, spellen, de interactieve Magiezijn-show en de iconische vuurtoren Solaris.
Van hier uit start de ontdekkingstocht van de bezoekers naar de overige themawerelden van Toverland, zoals de Magische Vallei of het nieuwe Avalon.

In Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn, kunnen de bezoekers twee nieuwe attracties ontdekken: de spectaculaire achtbaan Fenix en waterattractie Merlin’s Quest.
Fenix is een spectaculaire achtbaan van het gerenommeerde bedrijf B&M. Het is een zogenaamde wing coaster, de allereerste van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fenix is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang, heeft een topsnelheid van 95 km/u en gaat drie keer ondersteboven.
Toverland-eigenaar Jean Gelissen en zijn zus en Algemeen Directeur Caroline Kortooms zijn erg trots op het eindresultaat. Na een vlucht in wing coaster Fenix zei Caroline hier het volgende over: “We keken vanaf een hoogte van 40 meter over het gebied heen en zagen de gasten ontspannen en genieten in Port Laguna en Avalon. Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Dit is onze toverwereld!”

In waterattractie Merlin’s Quest, gebouwd door de firma Mack, kunnen bezoekers genieten van een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. Tijdens de tocht varen bezoekers onder meer door een kasteelruïne, waar ze op zoek gaan naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. In totaal varen er 14 boten over het 430 meter lange parcours. Elke boot biedt plek aan 16 opvarenden en twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden.
“In dit zogeheten darkridegedeelte kunnen we hele mooie effecten creëren”, vertelt Paul Oomen, Technisch Directeur. “Zo zullen er maar liefst achttien bewegende figuren te zien zijn. De grootste animatronic is ruim tweeënhalve meter hoog.” Het darkridegedeelte duurt twee minuten en brengt de opvarenden langs vier overdekte scènes.

20180807 ToverlandV1200800

De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil hiervoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort. De toekomst is er één vol magie.
   

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner