Magische Vallei in Toverland

Vele attracties in nieuwe themazone

2013 is een bijzonder belangrijke mijlpaal uit de geschiedenis van het Nederlandse Attractiepark Toverland: met de opening van de Magische Vallei werd het park niet alleen in oppervlakte uitgebreid, ook het attractieaanbod en de beleving in het park werd serieus omhoog gekrikt.

2013-06-Tvl-MV180-1Attractiepark Toverland is niet meteen een doorsnee pretpark te noemen. Het Nederlandse park is zelfs niet meteen met een ander park te vergelijken: het heeft twee grote binnen-hallen en een buitengebied. Toen in 2012 Pieter Cornelis het directieteam vervoegde had hij een strategie voor ogen om het park op kwalitatieve manier uit te breiden. Een volledig nieuw buitengebied was het antwoord dat achteraan aansloot bij het park, waarin verschillende nieuwe attracties hun opwachting zouden maken, en die bovendien in eenzelfde sfeer zouden baden. De bedoeling was om de bezoekers een ganse dag pretparkplezier aan te bieden zodat Toverland een volwaardige dagbestemming zou worden. En in dat opzicht is het sympathieke Limburgse park geslaagd: de Magische Vallei biedt niet alleen verschillende nieuwe attracties, ze voegen ook een enorme toegevoegde waarde aan de beleving van een dagje Toverland.

Wat maakt deze Vallei dan zo magisch?
Het attractieaanbod dat werd toegevoegd, is bijzonder gericht op families. Het heeft geen absolute smaakmaker waarvoor je speciaal naar het park zou komen, een icoon zoals Troy zeg maar, maar het totaalpakket maakt het weliswaar de moeite.

2013-06-Tvl-MV180-3Een beetje de vreemde eend in de bijt is Dwervelwind, de nieuwe achtbaan, die afgelopen seizoen al heel eventjes uit te proberen was. Ontegensprekelijk is deze spinning coaster van Mack Rides één van de eyecatchers van de Magische Vallei. Maar waar de andere attracties eerder mooi blenden in de omgeving en thematiek, is Dwervelwind met de fele gele en groene kleuren toch eerder opvallend.
Deze spinning coaster heeft in tegenstelling tot bvb Dizz in Bobbejaanland of Wickie the ride in Plopsa Coo een treintje met verschillende gondels die omheen de as draaien. Het snelheidsgevoel lijkt hierdoor net iets hoger al zijn de versnellingen dan weer net iets minder pittig te noemen. Toch is de ritbeleving best te omschrijven als pure fun, waarbij elk ritje anders kan aanvoelen, omwille van het rondtollende effect. De attractie kreeg een bijzonder mooi station mee, dat bijzonder sfeervol is ingericht en dankzij de aangepaste muziek is deze achtbaan duidelijk wel een deel van de Magische Vallei.

De naam klinkt mogelijk een beetje vreemd, maar het is een samentrekking van wervelwind (die ook rondtolt) en van Dwervels, het volkje dat in de Magische Vallei woont.
De Dwervels werden gecreëerd om een extra beleving te geven. Een beetje zoals het Wuze-volkje in Phantasialand of het Laafse Volk in Efteling. Hun aanwezigheid is alvast een schot in de roos. Toverland en magie gaan hand in hand en de Dwervels zijn dan ook wezentjes met magische krachten. Hun naam is een samentrekking van dwerg en wervel. Dwerg omdat ze niet veel groter zijn dan een meter en wervel vanwege de wervelende winden die ze met hun toverkracht in gang kunnen zetten.

2013-06-Tvl-MV180-4De Magische Vallei heeft alles wat de dwervels nodig hebben: prachtige natuur, voldoende voedsel en bovenal is het een plaats vol vrede, hoop, liefde en geluk. Midden in de vallei ligt een magische bron die door de oude, wijze dwervel Djengu wordt betoverd. Deze bron is de levenselixer van de vallei. Vanuit hier verspreidt de magie zich door het hele gebied. Het borrelen van de bron brengt de rest van het water in de vallei tot leven. ’s Nachts als Djengu gaat slapen, zie je dan ook dat de rivier stopt met stromen. Maar als Djengu ’s ochtends zijn plaats weer inneemt in de toren boven de bron dan komt alles weer tot leven. Deze kolkende rivier is ook wel bekend als Djengu River, waar je als bezoeker de mogelijkheid krijgt om via een avontuurlijke expeditie per boot tot door het hart van de Magische Vallei te geraken. Deze rapid River werd door Hafema gebouwd, het bedrijf dat eerder El Rio in Bobbejaanland en River Quest in Phantasialand vorm gaf. Tijdens een traject van 460 meter komen de 10 bootjes allerlei stroomversnellingen en watervallen tegen.

Deze familie-attracties zijn mogelijk net iets te wild voor de allerkleinste bezoekers. Zij zullen dan weer dolle pret beleven in Tolly Molly, een leuke carrousel op water.

2013-06-Tvl-MV180-2In Coco Bolo kun je jezelf omhoog trekken. Vanuit het geheimzinnige nest bovenin de toren kun je genieten van het uitzicht over de Magische Vallei. Dit is wel een attractie met een gewichtsbeperking voor de bezoeker: als je meer dan 90 kg weegt dan is het niet toegestaan om de attractie te betreden.

Niet meteen een magische naam, maar wel bijzonder leuk is de Airtrampoline waar kinderen vrolijk kunnen rondspringen. In de Kids survival kunnen kinderen leuke uitdagingen aangaan boven het water. Het kan wel eens een nat pak opleveren, maar ook veel plezier… Andere sportieve actie voor de kinderen is het Klimkasteel, een leuke speeltuin aan de rand van de Magische Vallei. De kids kunnen in de klimtorens klimmen, klauteren en glijden.

En als dat nog niet genoeg is, is er de betoverende fontein Katara, fountain of magic, die dagelijks meerdere keren tot leven komt in een mooi uitgewerkte combinatie van water, licht en muziek.

Kortom, er is haast een klein pretpark toegevoegd bij Attractiepark Toverland. De attracties bieden een absolute meerwaarde aan het huidige aanbod van het park. De inkleding en beleving zijn van een zeer goed niveau, in die mate dat de rest van het park een serieuze upgrade nodig heeft om niet verloren te liggen naast de Magische Vallei. Zeker Boosterbike en met name het station zijn toch wel een serieuze doorn in het oog van de parkliefhebber. Het geeft dan ook aan hoe sterk de toevoeging is van de Magische Vallei met bovendien ook nog een extra horecapunt waardoor het aanbod qua eten in Attractiepark Toverland ook enorm groot is.
Vroeger was het komen ontdekken van Attractiepark Toverland nabij Sevenum al een aanrader, maar met de recente uitbreiding van het park is het een zeer sterke aanbeveling om het park te leren kennen of te herontdekken. Bovendien, en dat is sterk, heeft het park besloten om de entreeprijs niet omhoog te jagen, ook al steeg het attractieaanbod enorm. We kijken nu reeds uit naar toekomstige projecten van het park, en we hopen dat zij hetzelfde niveau kunnen halen als de Magische Vallei.

   

Logo Toverland2019

Bezoekadres

Toverland
5975 MR Sevenum
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0)77 467 70 50

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner