Heropening Efteling op 20 mei

Vele testen alvorens te openen

In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening van het attractiepark op 20 mei 2020 als streefdatum.

Efteling neemt alvast geen risico bij de heropening van het park. Deze week werd een interne proef georganiseerd waarbij met een kleine groep medewerkers als gast werd getest. Na deze interne proef volgt een evaluatie en een bijsturing waar nodig is. In het weekend is er een zogenaamde pre-opening, waarbij verblijfsgasten van Efteling Bosrijk en medewerkers met hun gezin op uitnodiging een grondige test zullen zijn voor het sprookjesthemapark. Op maandag en dinsdag volgt een extra pre-opening waarbij ook nu weer een selecte groep op uitnodiging als proefpubliek zal dienen. Ook zal men nadien evalueren en bijsturen waar nodig is, zodat het attractiepark op 20 mei zou kunnen openen...

20200515 Efteling1200800 1

In Nederland geldt er momenteel een versoepeling rond de maatregelen van het corona-virus waardoor Nederlandse parken op een zo veilig mogelijke manier proberen te heropenen. Ieder park pleegt overleg met zijn veiligheidsregio. In Nederland werd bovendien een protocol opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, met richtlijnen en adviezen voor veilige heropening.
Algemeen directeur Fons Jurgens: "In de Wereld van de Efteling zorgen we er altijd al voor dat onze gasten veilig kunnen genieten. Dat is nu niet anders. Wat wel anders is, is wat die veiligheid nu precies inhoudt. We weten als geen ander hoe bezoekers zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen 68 jaar zetten we nu, meer dan ooit, in. Gelukkig hebben we alle ruimte, want ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Daarbij laten we een beperkt aantal bezoekers toe, dat vooraf hun bezoek reserveert. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn of haar dagje uit."

Ook Efteling plant een heropening op woensdag 20 mei 2020, maar ze doen dit op aangepaste wijze en met een maximaal aantal gasten (maximaal 1/3 van de capaciteit van de Efteling).

De instructie van het kabinet ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is nu versoepeld naar 'vermijd drukte’. Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit voor de Efteling. Het openen van het attractiepark zal dan ook stapsgewijs gebeuren, waarbij eerst een kleine groep gasten wordt verwelkomd, en daarna in verschillende periodes steeds meer en meer gasten.
Op die manier kunnen tevens ook de medewerkers in de Efteling wennen aan nieuwe werkwijzen en het geeft het park ook de kans om bij te sturen en waar nodig, de puntjes op de i zetten.

Welke maatregelen worden er genomen?
Om de richtlijnen van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) goed aan te kunnen houden voert de Efteling maatregelen in op gebied van afstand, hygiëne en duidelijke informatievoorziening.
De Efteling plaatst centrale desinfectiepunten en maakt contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, gebruiken medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen. Via duidelijke informatie op borden en schermen en markeringen op de grond wordt gasten duidelijk hoe zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
De medewerkers, die continue getraind worden en gewend zijn om gasten een veilige dag vol mooie herinneringen te bezorgen, helpen hierbij.
Het park communiceert alle informatie op de website, ter voorbereiding voor het parkbezoek.
Met al deze maatregelen is een dagje uit naar de Efteling nú net zo veilig als voorheen.

20200515 Efteling1200800 2

Efteling Golfpark is sinds 11 mei geopend. Vakantiepark Efteling Bosrijk opende op 8 mei haar deuren.
Gasten kunnen tot 20 mei een verblijf zonder entree tot het park boeken.
Vakantiepark Efteling Loonsche Land en het Efteling Hotel gaan open vanaf 20 mei.
De theatershow CARO volgt later.

Info en foto's: Efteling
  

Efteling Nieuws

 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • Nieuwe achtbaan Efteling weldra geopend +

  20200604-Efteling_MandM

  Efteling opent op zaterdag 20 juni 2020 de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz. Vermits Belgen vanaf 15 juni ook de

  Lees verder...
 • Heropening Efteling op 20 mei +

  20200515-Efteling

  In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening

  Lees verder...
 • 1