Efteling klaar voor de lente

Langere openingstijden

Efteling is volop bezig om de lente te begroeten in haar park. De laatste hand wordt gelegd aan Max & Moritz en het Steenbok Plein wordt ook onder handen genomen, net als het horecapunt zelf.

2020 is een schrikkeljaar en dus is Efteling dit jaar maar liefst 366 dagen geopend. Met de komst van de lente is het ook weer tijd om de waterattracties te openen, te genieten van de vele bloemenperken en om de nieuwigheden voor dit seizoen te gaan ervaren.

20200221 EftelingLente1200800 1

De Efteling viert in april de lente met verlengde openingstijden. Op de meeste dagen is de sluitingstijd van het park 19u00 in plaats van 18u00. Op die manier kunnen de bezoekers alvast langer genieten van de talrijke Efteling-attracties. Bijvoorbeeld van het nieuwe sprookje De zes Zwanen of het pas geopende 4D-filmavontuur Fabula.
Begin maart kiest De Vliegende Hollander het ruime sop, later die maand volgen de Piraña-bootjes.
Vanaf de Paasvakantie zijn er weer dagelijkse voorstellingen van de spannende Parkshow Raveleijn.

Wanneer de 100.000 tulpen, krokussen en narcissen en de 30.000 voorjaarsbloeiers hun kleuren tonen, kunnen bezoekers langer genieten van veel attracties.

Intussen wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, die dit voorjaar zal openen. Deze attractie is gebaseerd op het Duitse beeldverhaal uit 1865 over de deugnieten Max en Moritz, die graag kattenkwaad uithalen. Zij wonen in een schattig dorpje in het “Andergebergte” met hun moeder Frau Schmetterling. Daar beleven zij verschillende avonturen en drijven zij de inwoners tot wanhoop met hun streken.

De nieuwe achtbaan is de vervanger van de Efteling-klassieker Bob, die afgelopen zomer zijn laatste rondjes draaide. Deze dubbele powered coaster bevindt zich aan het Steenbok Plein. Sinds kort is de Efteling ook hier begonnen met de nodige aanpassingswerken. Om het gebied aan te laten sluiten bij het thema van de nieuwe achtbaan, wordt ook de omgeving aangepast met elementen uit het verhaal van Max & Moritz. Zo wordt de huidige horecalocatie De Steenbok aangepast en uitgebreid tot een nieuwe horecalocatie ‘Frau Boltes Küche’. De nieuwe horecalocatie past bij de streek waarin ze kippen stelen uit de pan van hun buurvrouw Frau Bolte. Het assortiment van de nieuwe horecalocatie Frau Boltes Küche zal bestaan uit frites, snacks en kipsnacks.
Na deze onderhoudsperiode wordt in Frau Boltes Küche gasloos gekookt en is de ondergrondse infrastructuur geoptimaliseerd. De aanpassingen gebeuren stapsgewijs, naar verwachting is het hele gebied in de loop van dit jaar vernieuwd.

20200221 EftelingLente1200800 2

Voor meer informatie over de openingstijden: www.efteling.com

  

Efteling Nieuws

 • Efteling opent Max & Moritz +

  20200619-EftelingMandM

  De nieuwe dubbele familieachtbaan in de Efteling, Max & Moritz, biedt doldwaze ritten door een Alpenlandschap. Vanaf morgen, 20 juni, is de

  Lees verder...
 • Nieuwe achtbaan Efteling weldra geopend +

  20200604-Efteling_MandM

  Efteling opent op zaterdag 20 juni 2020 de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz. Vermits Belgen vanaf 15 juni ook de

  Lees verder...
 • Heropening Efteling op 20 mei +

  20200515-Efteling

  In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om met concrete stappen toe te werken naar een heropening

  Lees verder...
 • 1