Max & Moritz compleet

59e en 60e baandeel gemonteerd

De nieuwe familieachtbaan van de Efteling, Max & Moritz, is sinds vanochtend volledig geplaatst. Na het bevestigen van bijna 5000 bouten en moeren, werden vandaag het 59e en 60e baandeel gemonteerd. Daarmee zijn beide banen van Max & Moritz compleet.

Op de plek waar Efteling-klassieker de Bobslee ooit stond, zijn nu twee verschillende banen van elk 300 meter lang zichtbaar. Sinds vanochtend (17 januari 2020) is de nieuwe dubbele achtbaan van de Efteling volledig gemonteerd.
Na het compleet maken van de banen, wordt het tijd om het Alpenlandschap rondom de familie-achtbaan in te richten. Pas later arriveren de treinen van Max & Moritz en wordt het stationsgebouw gethematiseerd.

20200117 Efteling MM1200800 1

Vanaf dit voorjaar kunnen gasten kennis maken met de kwajongensstreken wanneer zij de nieuwe familie-achtbaan voor het eerst beleven in de Efteling.
De achtbaan is een powered coaster van Mack Rides.

Ondertussen verscheen ook een nieuwe aflevering van de making-of Max & Moritz op het Efteling YouTube-kanaal. Bekijk de aflevering via deze link: https://youtu.be/KmcDJ7GyLNk

20200117 Efteling MM1200800 2

Zoals bij alle nieuwe bouwprojecten binnen de Wereld van de Efteling, zijn ook bij de bouw van deze nieuwe powered coaster behoud en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten.
De attractie en het stationsgebouw worden straks volledig gasloos verwarmd.
Het stationsgebouw van de Bobslee is deels behouden en bij de verbouwing is voor het houtwerk aan de buitenzijde van het gebouw gebruik gemaakt van de duurzame FSC-houtsoort Accoya. Wanneer de achtbaan afremt, wordt de vrijkomende energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt weer gebruikt om de achtbaan aan te drijven.
  

Efteling Nieuws

 • Steenbok Plein geïntegreerd bij Max & Moritz +

  20200222-EftelingSteenbok

  In Efteling is er volop bedrijvigheid omtrent de bouw van de nieuwe achtbaan Max & Moritz. Nu de baan compleet is,

  Lees verder...
 • Raveleijn nog 6 jaar langer ondersteund door Puy du Fou +

  20200131-PuyduFouEfteling

  Puy du Fou, wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende shows en meerdere malen met prijzen beloond voor zijn creativiteit, verlengt het huidige

  Lees verder...
 • Max & Moritz compleet +

  20200117-Efteling-MM

  De nieuwe familieachtbaan van de Efteling, Max & Moritz, is sinds vanochtend volledig geplaatst. Na het bevestigen van bijna 5000 bouten

  Lees verder...
 • 1