Roodkapje terug in Sprookjesbos

Efteling vervangt grootmoeders huisje

Het hart van de Efteling is zonder twijfel het Sprookjesbos. Sinds de Kerstvakantie kunnen de bezoekers opnieuw genieten van het sprookje van Roodkapje. In 2016 werd het Sprookjesbos in de Efteling uitgebreid met het sprookje van Pinokkio, maar tegelijk bleek dat het huisje van de grootmoeder van Roodkapje dringend aan vervanging toe was om zo ook de bezoekers voor de komende decennia te laten genieten van dit iconisch sprookje.

20161223 Efteling Roodkapje180De Efteling brengt het tafereel waarbij Roodkapje met haar gevulde mandje bij grootmoeders huisje arriveert en aanbelt. In het huisje zelf ligt de Boze Wolf reeds in bed en heeft hij grootmoeder net opgegeten.

De Efteling heeft besloten om het concept van de uitbeelding van het sprookje helemaal intact te houden om zo de sfeer te behouden. Uiteraard werden wel hedendaagse materialen en technieken gebruikt om op die manier de bezoekers vele jaren te kunnen boeien met het vertelsel van dit sprookje. De vertelster van dienst in Wieteke van Dort.

Het sprookje van Roodkapje bevindt zich tussen Pinokkio en de Zes Dienaren (Langnek) in. Het Sprookjesbos opende in 1952 en zorgde ervoor dat vele bezoekers hun weg naar dit sprookjesachtige park konden vinden. Voor de Efteling blijven de sprookjes de kern van het park, zowel oude als nieuwe sprookjes worden met evenveel liefde en passie gebouwd en onderhouden.

20161223 Efteling Roodkapje640