Vakantiepark Efteling Loonsche Land

Schetsen unieke vakantiewoningen onthuld

Dat Efteling haar resort ging uitbreiden met een nieuw vakantiepark, was al eventjes geweten, maar nu werden ook de eerste concepttekeningen van Vakantiepark Efteling Loonsche Land onthuld.

20160407 EftelingLoonscheZand180De Efteling start deze week met de bouw van een nieuw vakantiepark. Vanaf midden 2017 kunnen de bezoekers dan ook overnachten in Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Het geheel bevat 66 vakantiewoningen en een hotel. Wie een korte vakantie in de Efteling wil, kan al sinds 1992 terecht in het Efteling Hotel. In 2009 opende het sprookjespark het Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het nieuwe vakantiepark komt op wandelafstand van de Efteling te liggen, aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land. Met de bouw van het ruim acht hectare grote vakantiepark is dertig miljoen euro gemoeid.

Ondertussen presenteerde de Efteling de eerste schetsen van de bijzondere accommodaties in het nieuwe vakantiepark. Alleen al door de unieke ligging boven, op en onder de grond zorgen de vakantiewoningen voor een bijzondere natuurlijke beleving. De concept arts doen alvast menige fans nu reeds likkebaarden, inclusief de auteur van dit artikel...

Het Vakantiepark Efteling Loonsche Land zal in totaal 1000 extra bedden tellen, verdeeld over vakantiewoningen, een hotel, themakamers en een groepsaccommodatie. Dat brengt alvast het totaal aantal bedden in De Efteling op 3000 bedden, de bedden in het sprookjesbos van de sprookjesfiguren niet mee gerekend uiteraard.

Het Loonsche Land Hotel wordt het kloppende hart van het vakantiepark. Gasten met behoefte aan meer comfort kiezen voor een overnachting in een van de 75 kamers van het hotel. Het ligt aan een groot ven en heeft efficiënt ingerichte vier-, vijf- en zespersoonskamers.
Ook beschikt het Loonsche Land Hotel over een grote horecagelegenheid waar bezoekers kunnen ontbijten en dineren.
Gasten die privacy van een eigen accommodatie én het comfort van een hotel verkiezen, hebben de keuze uit een van de twintig speciale themakamers die buiten het hotel liggen. De themakamers zijn geschikt voor vier tot zes personen en maken deel uit van het hotel. Boomzicht is gebouwd op hoge palen, waardoor je uitkijkt over de boomtoppen van het Loonsche Land. In Duinzicht slaap je tussen de duinen, en Waterzicht is een accommodatie op palen in het water.

20160407 EftelingLoonscheZand640 1

Verspreid over het vakantiepark komen 65 vakantiewoningen te staan, die passen bij de natuurlijke omgeving.
De Boshutten, Heidehutten en Duinhutten zijn deels geschakeld gebouwd, met natuurlijke materialen ingericht en geschikt voor een meerdaags verblijf voor zes tot twaalf personen.

Ook groepen zijn in Vakantiepark Efteling Loonsche Land welkom. De riante, met riet bedekte Schaapskooi staat tussen de grazende schapen en biedt ruimte voor maximaal twaalf personen.

20160407 EftelingLoonscheZand640 2

De opening van Vakantiepark Efteling Loonsche Land staat gepland midden volgend seizoen.