Slagharen viert jubileum in 2018

Nieuw gethematiseerde entree

In 2018 bestaat Attractie- & Vakantiepark Slagharen maar liefst 55 jaar. Dat jubileum wordt gevierd met de opening van een nieuwe gethematiseerde entree. Ook bouwt Slagharen een voetgangerstunnel vóór de ingangszone en wordt de infrastructuur op de parkeerplaats flink aangepakt. 

Het seizoen is voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen nog niet ten einde, maar toch denkt men nu reeds volop aan het nieuwe jaar. Afgelopen jaar kreeg het Vakantiepark 91 nieuwe Racoon Lodges. Het attractiepark verwelkomde dan weer een gloednieuwe achtbaan, Gold Rush, die Looping Star verving. Sinds de aanstelling van directeur Wouter Dekkers ziet men enorm veel investeringen en veranderingen in het park. De man is dan uiteraard ook tevreden. ”Na een wervelend seizoen 2017 met de opening van de spectaculaire Gold Rush en 91 Raccoon Lodges dachten wij een rustige winter voor ons te hebben, maar niets is minder waar. Met een scala aan nieuwe projecten gaan we een fantastisch jubileumjaar tegemoet’’, zegt directeur Wouter Dekkers vol trots.

20171214 SlagharenNieuwe Entree180Behalve de entreezone zal het nieuwe seizoen ook een vernieuwd entertainmentprogramma mogen verwelkomen. 
Randy & Rosie krijgen een eigen parkshow en in het American Circus Theater zullen internationale artiesten hun opwachting maken met spectaculaire, humoristische en fascinerende acts. Het aanbod voor de verblijfsgasten wordt naast de bingoavond flink uitgebreid met een vernieuwde welkomstshow, kidsclub, sing-a-long en familie-spelshowavonden, djembé lessen, een excentrieke verhalenverteller bij het kampvuur en sport- en bewegingsactiviteiten, zoals yoga, bootcamp of sportlessen.

In El Teatro is vanaf de start van het seizoen de nieuwe film Looney Tunes 4D te zien. Met behulp van speciale effecten word je de prairie ingenomen en ben je getuige van een spannende achtervolging tussen Wile E. Coyote en Road Runner. De bruine prairiewolf en de blauwe renkoekoek zullen voor vele gasten herkenbaar zijn en de nodige jeugdherinneringen oproepen.

Maar de absolute vernieuwing wordt de aanpak van het park wanneer de bezoeker arriveert in het park: de entree, het pad naar het park en de parking worden onder handen genomen. De ganse entreezone zal in een themajasje worden gegoten, namelijk het Wilde Westen, zodat dit ook beter aansluit bij het park. De kassa’s en toegangscontrole krijgen bovendien een nieuwe indeling. De brug over de Zwarte Dijk wordt vervangen door een voetgangerstunnel om de veiligheid te vergroten. Dit is een langgekoesterde wens van zowel park als omgeving.
Het park beoogt dat de nieuwe ingang straks een warm welkom vormt voor de bezoekers en het startpunt is van een avontuurlijke dag in Slagharen.
Ook de parkeerplaats en de route naar het park worden flink aangepakt. Er worden nieuwe bus parkeerplaatsen gecreëerd en het park realiseert een Kiss & Ride voor het brengen en ophalen van gasten. Het college van B&W van de Gemeente Hardenberg wil medewerking verlenen door de benodigde omgevingsvergunningen af te geven.

20171214 SlagharenNieuwe Entree640

Het vakantiepark wordt bovendien ook voorzien van een wifi-netwerk. Deze service wordt gratis aangeboden in alle accommodaties met uitzondering van de campingplaatsen. Op dit moment vinden er testen plaats en deze zullen in de winter verder worden uitgerold. Gasten kunnen nu al gebruikmaken van gratis wifi in de grootste horecalocaties en Aqua Mexicana.

Het nieuwe seizoen start op vrijdag 16 maart 2018.