Parkworld over Attractiepark Slagharen

Slagharen319

Parkworld.be waardering

  • ruim attractieaanbod
  • familie gericht
  • leuk entertainment
  • geen echte topattractie
  • ook een vakantiepark

Een bezoekje aan Attractiepark Slagharen leek wel even een sprong terug in de tijd naar het Bobbejaanland van de jaren ’80, met een enorme western-sfeertje, hoog entertainment gehalte en vele attracties waar we nog met nostalgie aan terugdenken.

Het Nederlandse pretpark dat jaarlijks toch bijzonder veel bezoekers aantrekt, is niet meteen het coasterparadijs waar achtbaanfanaten hun ding zullen terugvinden, maar mensen met een gezin zijn alvast wel aan het juiste adres. Een heel arsenaal aan attracties liggen verspreid over het park, variërend van een gezellig ouderwetse doch pittige octopus, Eagle - een hele leuke Condor-attractie tot zelfs een Troika - Tomahawk. Het ganse park is overgoten met een western-sausje, op de nieuwe attracties na dan, die een Jules Verne thema hebben meegekregen. Ook hier durven we een beetje de link met Bobbejaanland leggen, toen het Kempense western-park plots ook attracties begon neer te zetten die sterk afweken van het algemene cowboy-thema. Maar de nieuwe attracties geven alvast een surplus aan het park omdat ze toch veelal bestemd zijn voor de jongere bezoeker. Er werd gekozen om alle leeftijdscategorieën te verwennen met iets nieuws. Het steekt een beetje af tegen de nostalgische thrillmolens zoals bvb. de enterprise.

Qua grote attracties moeten de bezoekers het vooral stellen met de Looping Star-achtbaan Thunder Loop en de grote wildwaterbaan. Er is ook nog Wild West Adventure en de junior coaster. Het park verkiest duidelijk om de ruimtes zo efficiënt mogelijk op te vullen. Hierdoor zijn de wachtrijen eerder kort uitgewerkt. Op een matige dag valt dit mee, maar op drukke dagen is het een beetje behelpen om in te beelden waar de wachtrij nu effectief start. Omwille van de vele attracties is het volk alvast best goed verspreid.

Bij de shows in het theater is het soms wel een beetje wringen; de deuren gaan nogal last minute open. Maar het entertainment aanbod is bijzonder fijn, weliswaar sterk op kinderen gericht, maar zelfs voor de ouders zijn er leuke momenten om te genieten. Ook de parade en de spontane acts in het park worden enorm gesmaakt.
Tel daarbij de verschillende eetmogelijkheden, de niet alle-daagse pretparkwinkeltjes en de mogelijkheid om te overnachten in een leuke regio, en dan kun je alleen maar besluiten dat het park een bijzonder leuke bestemming is, zelfs voor mensen uit België.

 

logo slagharen
Bezoekadres

Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen
NEDERLAND
Telefoon
+31 52 368 30 00

Classificatie

Pretpark - Vakantieresort - Waterpark

Inkomtarieven

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner