Interview met Wouter Dekkers

Gesprek met directeur van Attractie- & Vakantiepark Slagharen

In kader van de uitreiking van de Spotlight Award (Diamond ThemePark Awards) hadden we eventjes tijd om een gesprek te hebben met Wouter Dekkers, directeur van Attractie- & Vakantiepark Slagharen.

20151116 DTPA spotlight180Patrick Joossens: Wouter, u bent sinds 12 oktober 2014 directeur in Attractiepark Slagharen. Voordien hebt u heel puik werk verricht in Movie Park Germany en daar een mooie erfenis achterlaten. Wat is uw geheim?

Wouter Dekkers: Er is niet echt een geheim. Iedereen draagt zijn deel bij tot het succes; ik probeer het gewoon allemaal in goede banen te leiden. Ik krijg veel vertrouwen vanuit de groep Parques Reunidos, wat uiteraard belangrijk is, maar ikzelf vind het nog meer belangrijk om het vertrouwen te hebben van de mensen waarmee je dag in dag uit mee samenwerkt. Destijds in Duitsland bij Movie Park Germany, en nu ook hier in Attractie- & Vakantiepark Slagharen.
Ikzelf ben bijzonder trots op mijn ouders en zussen, hoe ik ben opgegroeid en opgevoed. Met die instelling wil ik hier graag mijn werk verrichten. Gewoon onder en tussen de mensen. Ik wil dat ook afstralen op de mensen: mocht ik hier chagrijnig rond lopen, dan zal ook iedere werknemer uiteindelijk in het park zo rondlopen en dat laten afstralen. Dat is niet de bedoeling. Net zo min het de bedoeling is dat werknemers met angst rondlopen. Vanaf het begin heb ik aangegeven dat het niet altijd erg is om fouten te maken, maar wel met de bedoeling dat ze er op attent werden gemaakt en dat iedereen er uit kon leren. Op die manier kun je sterk naar elkaar toegroeien en een hecht team vormen.
Dat vertaalde zich onlangs nog in een vriendschappelijke voetbalwedstrijd met het zusterpark Movie Park Germany, waar we met 21-1 wonnen. Wij deden alvast wat helaas ons Nederlands elftal niet kon. We dagen alvast graag de collega’s uit Bobbejaanland uit voor een leuke match België - Nederland.

PJ: U drukte wel meteen uw stempel toen u hier aankwam met de bouw van Aqua Mexicana.

WD: De plannen voor ons waterpretpark waren er al hoor, ter vervanging van het oude zwembad. Maar ik wilde graag een stap verder gaan. Als we toch een indoor zwemparadijs maakten, waarom niet uitbreiden met een buitengebied. Dat was wel voorzien op langere termijn, maar u weet hoe dat gaat, als je niet meteen doordrukt, dan komt het er nooit van. Ons technisch team heeft dan de ideeën hiervoor uitgewerkt.
In ieder geval was dit een heel boeiend project. Op zondag 4 januari zwommen mensen nog in het oude zwembad, maar een dag later begonnen we al meteen met de bouw van Aqua Mexicana.
Het was dan ook heel hectisch in begin toen ik begon, want uiteindelijk moet je ook de goedkeuring uit Spanje krijgen, want we hadden twee verschillende plannen. Het is dan zoeken naar de beste oplossing voor Slagharen. En ik denk dat we een schot in de roos hebben: de reacties zijn unaniem positief. Onze vakantiegasten vinden het een enorme toegevoegde waarde aan ons park. In die mate zelfs dat bezoekers komen voor het waterpark, en het pretpark als iets extra zien (lacht).

PJ: Als ik u hoor dan is Aqua Mexicana een heus succesverhaal dus?

WD:
Qua reacties hebben we geen klagen. Het aantal verblijfgasten is door deze investering omhoog gegaan, net als de omzet. Maar uiteraard hebben we niet alles kunnen realiseren wat we wilden. Zo had ik graag het waterorgel geïntegreerd gezien in gedurende het project. Nu is het waterorgel buiten gebruik en dat is wel jammer. Ook stond een golfslagbad op ons verlanglijstje, maar budgetmatig was dat helaas niet mogelijk. Maar als ik na een half jaar hierop terugblik, weet ik niet zeker of dat een echt gemis is. We zijn dus heel tevreden, maar best ook kritisch. Zo bekijken we binnenkort hoe we de licht en geluidseffecten kunnen verbeteren in de glijbanen. Het geluid van het water overstemt immers onze effecten, waardoor de beleving niet is, zoals we op voorhand hadden verwacht. Maar dat is iets dat we misschien wel kunnen verbeteren.
  

20151116 DTPA spotlight640 AquaMexicana

PJ: Mogen we na zo’n forse investering volgend jaar rekenen op iets nieuws?

WD: Wel, komend seizoen zullen we zeker en vast nog teren op het succes van Aqua Mexicana. Onze investeringen voor volgend jaar zullen vooral op het Vakantiepark gericht zijn. We beginnen aan de tweede fase van de renovatie van onze lodges: onze Arizona’s nemen we dan onder handen om op te knappen, in totaal toch 115 huisjes en 84 wigwams. Daar besteden we maar liefst 3 miljoen Euro aan.
Ook gaan we aan de slag om De Octopus onder handen te nemen. Deze attractie is nog steeds bijzonder populair, maar heeft natuurlijk ook al een bepaalde leeftijd. Daarom gaan we niet alleen alle gondeltjes goed onder handen nemen, en ook het scherm achteraan gaat plaats ruimen voor een nieuwere versie.

PJ: Over attracties gesproken: hebben jullie nooit overwogen om Fly Away van Bobbejaanland over te nemen als vervanger van Enterprise, vermits die mooi zou aansluiten bij het thema van Jules Verne?

WD: Nee. Attracties die in onze groep worden afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuwe attractie, worden eerst intern in onze groep aangeboden, net als Fly Away dus. Maar we hebben zelf met de bouw van Aqua Mexicana onze Traumboot (een schommelboot die ondersteboven draait) moeten demonteren, en die geef ik voorkeur om deze vertrouwde attractie voor onze gasten, wellicht een nieuwe plek in het park te geven.

PJ: Jullie koesteren wel de historische waarde van jullie attracties.

WD: Een pretpark bezoeken is in feite zorgen dat het publiek zich kan amuseren, een leuke tijd heeft en dat een bezoek mooie herinneringen oplevert. En die herinneringen willen we koesteren. Ons park focust zich vooral op families met kinderen tot 12-13 jaar. Voor hen is een bezoek een heus avontuur. Terwijl de ouders nog nagenieten in hun lodge van het ontbijt, kunnen de kids zich reeds komen uitleven op onze attracties. Als die kinderen op hun beurt ouders worden, kunnen ze die herinneringen herbeleven en delen met hun kinderen.

20151116 DTPA spotlight180 achtbaanPJ: In Slagharen zijn er slechts 2 achtbanen. Zouden er op termijn nieuwe achtbanen kunnen bijkomen?

WD: Misschien. Een attractie als Typhoon in Bobbejaanland is een bijzonder indrukwekkende attractie, maar past niet meteen in ons aanbod. We willen attracties neerzetten met een hoge herhalingswaarde, dat je bij wijze van spreken van de uitgang terug naar de ingang loopt om hem opnieuw te beleven. Wanneer je dan een te intense attractie neerzet, dan ga je aan deze denkwijze voorbij. Looping Star bij ons is een mooi voorbeeld: die ziet er voor de jongere bezoekers uit als een gigant, maar eens ze een ritje hebben gedaan, willen ze hem meteen weer opnieuw beleven.
Mochten we in de toekomst een attractie toevoegen, dan zie ik persoonlijk ook een kans voor attracties qua omvang van bijvoorbeeld een Disk’O’Coaster van Zamperla, zoals in het Santa Monica gebied van Moviepark Germany. Dit is een attractie die voor een deel van het publiek iets te eng lijkt, maar voor het ander deel zeker zal aanzetten om die meerdere malen na elkaar te beleven. Maar nogmaals, eerste de lodges en dan gaan we weer verder plannen...

PJ: In Moviepark Germany zijn er onder uw beleid vele attracties toegevoegd, waaronder die Disk’O’Coaster en de Van Helsing’s Factory. Zou een Immersive tunnel zoals the Lost Temple een optie zijn voor Slagharen?

WD: In Moviepark is er inderdaad heel veel veranderd sinds ik kwam. Denk aan het ganse gebied van Santa Monica of Nickland. Dat waren bijzonder boeiende projecten.
Ook stond ik mee aan de wieg bij de nieuwe attractie van 2014, the Lost Temple, een attractie waar ik toch best trots op ben, met vele details. Maar een attractie zoals the Lost Temple of Forbidden Caves uit Bobbejaanland zou ook niet direct aansluiten bij ons aanbod en ons doelpubliek.

PJ: Tot slot nog een vraagje over Halloween. U komt uit Moviepark, waar het Halloweenseizoen een bijzonder belangrijke troef is. Overweegt u om ook in Slagharen een Halloweenfeest te organiseren?

WD: Ik denk niet dat dit een goed idee is. Ik hou van Halloween maar ik ben van mening dat wanneer je dit organiseert dit best hardcore moet zijn. Maar wanneer je een vakantiepark hebt met kinderen van allerlei leeftijden dan is dit niet mogelijk. Een Happy Halloween zou wel een mogelijkheid kunnen zijn, maar wij hebben in deze periode al Miracle of Lights, een lichtfestival dat zijn sterkte al heeft bewezen. Dit sluit dan ook perfect aan bij de events die we doorheen het jaar organiseren.

PJ: Dat klopt alvast. Hartelijk bedankt voor uw tijd, en proficiat met uw Diamond ThemePark Award.

WD: Jullie bedankt voor deze waardering.
   

20151116 DTPA spotlight640 MainStreet 

  

logo slagharen
Bezoekadres

Attractie- & Vakantiepark Slagharen
Zwarte Dijk 37
7776 PB Slagharen
NEDERLAND
Telefoon
+31 52 368 30 00

Classificatie

Pretpark - Vakantieresort - Waterpark

Inkomtarieven

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner