Warner Bros. Studio Tour London: the making of Harry Potter

2012-03-HarryPotter

In het noorden van Londen, meer bepaald in Leavesden, zullen de Harry Potter fans vanaf vandaag een kijkje kunnen nemen achter de scenes van Hogwarts.

 

Harry Potter rondleiding in Londen

Warner Bros. Studio investeerde zo’n 100 miljoen ponden om een studio te bouwen, waarin allerlei leuke settings uit de legendarische Harry Potter films te bezichtigen zijn. Men heeft hoge verwachtingen van deze studio tour, en men mikt op zo’n 5000 bezoekers per dag. Met de nakende Olympische Spelen is Londen alvast een attractie rijker.

2012-03-HarryPotter-nieuwsLeden van TEA (Themed Entertainment Association) konden reeds genieten van een soft opening en waren alvast enorm onder de indruk. Officieel noemt deze nieuwe attractie “Warner Bros. Studio Tour London: the making of Harry Potter”. Ondanks de definitie van een attractie, is de tour eerder te beschouwen als een soort museum bezoek. Mensen die eerder een attractie verwachten, kunnen beter een keertje naar Orlando vliegen.
Het complex is eerder een soort hommage aan 10 jaar Harry Potter film, met onder meer de indrukwekkende sets die gebouwd werden. Het is hier dat het personage van Harry Potter voor velen visueel tot leven kwam. Er werd ook een tipje van de sluier gelicht betreffende de special effecten die gebruikt werden voor de film. Harry Potter vloog immers niet écht op een bezem…

Een familie ticket (4 personen) voor de tour kost zo’n 100 Euro.

Meer info: http://www.wbstudiotour.co.uk/